Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az év hobbivarrónői
A két kreatív hölgy, Horváth-Szabó Krisztina (b) és Szabó Szilvia megvarrta a saját, szatmári népviseletes fellépőruháját.

A Sopron Táncegyüttes gálaműsorán is felléptek

Az év hobbivarrónői

| Madarász Réka | Városi hírek

Az Ős-Pendelyes Táncegyüttes két tagja, Horváth-Szabó Krisztina és Szabó Szilvia alig néhány hónapja iratkozott be egy kezdő varrótanfolyamra, és már el is nyerte a „2021–22. év hobbivarrónője” megtisztelő címet.

Horváth-Szabó Krisztina és Szabó Szilvia barátnők, majdnem 30 éve táncolnak. Az idejükbe már nem fért bele, hogy – a Sopron Táncegyüttes tagjaként – a próbákon kívül folyamatosan fellépésekre is járjanak. Néhány hónap kihagyás után ismerőseikkel megalakították az Ős-Pendelyes formációt.

– Egy évvel ezelőtt hatan kezdtük a próbákat, mostanra a létszám megháromszorozódott – mesélték. – Vasárnap délutánonként találkozunk, pusztán a tánc öröméért. Májusban alkalmunk adódott arra is, hogy a Sopron Táncegyüttes gálaműsorán egy régi és egy új koreográfiával fellépjünk, az utóbbiban szatmári népviseletben.

Mivel Kriszti és Szilvi ősszel részt vettek a „Varrj velem!” négyalkalmas varrótanfolyamán, úgy gondolták, a kölcsönzés helyett ők maguk készítik el a fellépőruhájukat.

– Tavasszal szerettünk volna beiratkozni a haladó varrótanfolyamra is, de aztán más ötletünk támadt – tették hozzá. – A tanárunk, Csörgits Lászlóné Irénke különórákon segített nekünk egy teljes szatmári népviselet – szoknya, kötény és blúz – elkészítésében. Tőle kaptuk a „2021–2022. év hobbivarrónője” címet is és vele együtt ajándékba egy háromalkalmas haladó tanfolyamot.

Cserébe a lányok meghívták Irénkét a gálaműsorra a barlangszínházba, ahol az új fellépőruhájukban tündököltek.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.