Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az épülő uszodát látogatták meg a táborozó gyerekek
Fotó: Griechisch Tamás

Az épülő uszodát látogatták meg a táborozó gyerekek

| sopronmedia.hu | Városi hírek

Környezettudatosság, önkéntesség, ökológiai lábnyom - ezen fogalmak jelentésével ismerkedhetnek meg a felső tagozatos fiatalok a Soproni TIT nyári táborában. Idén a Modern Városok Program kivitelezési munkáiba is bepillantást nyerhettek a gyerekek, személyesen figyelhették meg az új, épülő uszoda munkálatait.

A Soproni TIT (Tudós Ismeretterjesztő Társulat) második alkalommal rendezi meg napközis táborát felső tagozatos gyerekeknek. A tábor azzal a céllal indult, hogy a gyerekek megismerjék a környezetüket. Ennek pedig az egyik fokmérője az, hogy mennyire látják azt, hogy épül, vagy rombolódik a környezetük. Ezen kívül nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a fiatalok megtanuljanak környezettudatosan élni. 

- Az egyik nagyon fontos célunk az, hogy annyira legyenek környezettudatosak, csökkenteni tudják az ökológiai lábnyomukat annyira, amit a bolygó még elbír – emelte ki Ulrich Judit, a Soproni TIT ügyvezetője.

A délelőttök azzal telnek, hogy a soproni botanikus kertben végeznek önkéntes munkát a résztvevők, délután pedig változatos „okosprogramokat” szerveznek. A szerdai napon a „Modern Városok Program” volt a téma, ennek keretein belül pedig az, hogy betekintést nyerhettek az épülő uszoda munkálataiba.

Filep Márk önkormányzati képviselő egy rövid előadás során ismertette a gyerekekkel a Modern Városok Program eddigi eredményét, és az ezek után várható projekteket is. 

– Azért tartom fontosnak, hogy a legfiatalabb korosztály is lásson rá a Modern Városok Programra, mert az övék lesz minden beruházás gyümölcse. Nagyon jó volt látni, hogy érdeklődő fiatalokkal állunk szemben. – hangsúlyozta a képviselő.

A táborozó gyerekek nagyon élvezték az építkezésbe való betekintést. 

Kapcsolódó cikkek