Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Az ágfalvi csata hőseire emlékeztek
Fotó: Griechisch Tamás

Az ágfalvi csata hőseire emlékeztek

| Munkatársunktól | Városi hírek

Machatsek Gyula erdőmérnök-hallgató és Szechányi Elemér bányamérnök-hallgató 1921. szeptember 8-én az életét adta azért, hogy Sopron magyar maradhasson.

 Az ő hőstettükről emlékeztek meg a Szent Mihály-temetőben lévő sírjuknál. Az önkormányzat nevében dr. Farkas ­Ciprián képviselő, tanácsnok koszorúzott. A megemlékezés virágait elhelyezték a Lions soproni klubja, valamint a Soproni Egyetem képviselői is. Az eseményen dr. Sarkady Sándor helytörténész méltatta röviden a két hős egyetemista tettét. Az ágfalvi csatáról a Soproni Egyetemen is megemlékeztek. A botanikus kertben tartott rendezvényen részt vett Mágel Ágost önkormányzati képviselő is.


Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.