Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Az ágfalvi csata hőseire emlékeztek
Fotó: Griechisch Tamás

Az ágfalvi csata hőseire emlékeztek

| Munkatársunktól | Városi hírek

Machatsek Gyula erdőmérnök-hallgató és Szechányi Elemér bányamérnök-hallgató 1921. szeptember 8-én az életét adta azért, hogy Sopron magyar maradhasson.

 Az ő hőstettükről emlékeztek meg a Szent Mihály-temetőben lévő sírjuknál. Az önkormányzat nevében dr. Farkas ­Ciprián képviselő, tanácsnok koszorúzott. A megemlékezés virágait elhelyezték a Lions soproni klubja, valamint a Soproni Egyetem képviselői is. Az eseményen dr. Sarkady Sándor helytörténész méltatta röviden a két hős egyetemista tettét. Az ágfalvi csatáról a Soproni Egyetemen is megemlékeztek. A botanikus kertben tartott rendezvényen részt vett Mágel Ágost önkormányzati képviselő is.


Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”