Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Aszfaltozás és hídépítés
Ütemezetten halad a kivitelezés, Sopron térségében is javában tart az úttest aszfaltozása Fotó: Griechisch Tamás

M85: a munka a terveknek megfelelő ütemben halad

Aszfaltozás és hídépítés

| P. Horváth László | Városi hírek

Látványos mozzanattal folytatódott az elmúlt napokban az M85-ös gyorsforgalmi út soproni szakaszának kivitelezése: 40 hídgerendát emeltek be a vasúti sínek fölé.

A Sopron–Szombathely-vasútvonal fölé, Harka térségében emelték be múlt héten a hídgerendákat. A 40 darab előregyártott vasbeton elem egyenként 17,7, illetve 25,7 tonna súlyú volt. A beemelést egy 450 tonna teherbírású autódaruval végezték el. A műtárgyak vasúton érkeztek Dunaújvárosból a soproni állomásra, onnan pedig közúton szállították a helyszínre az elemeket. A további munkálatok várhatóan áprilisban folytatódnak. Ekkor a tervek szerint egy napig a vasúti forgalom szünetel majd, hiszen a gerendák a villamos felsővezeték felett futnak majd.

Az útépítéssel kapcsolatos további fejlemény, hogy javában tart az úttest aszfaltozása Sopron térségében. A közúti forgalmat időszakosan – az aszfaltot, földet szállító teherautók ki- és bekanyarodásának idejére – megállítják. A kivitelező arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal haladjanak, és mindenhol tartsák be a sebességkorlátozást.

A munka ütemezetten halad, jelenleg úgy tűnik, hogy tartható a Csorna–Sopron–Tómalom (Fertőrákos) közötti szakaszokon az idén év végi átadási határidő.

Lapunk folyamatosan nyomon követi a gyorsforgalmi út építését. Az elmúlt heti számunkban (Soproni Téma, 2020. március 4., 5. oldal, Új tehermentesítő út) arról számoltunk be, hogy a tervek szerint a 3,6 kilométer hosszú északnyugati elkerülőút az Ágfalvi úttól indulva az M85-ös gyorsforgalmi utat Sopron-nyugat csomópontnál éri el. Az átadás határideje 2024. június vége.

Kapcsolódó cikkek