Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Aljas kis trükk

Jegyzet

Aljas kis trükk

| Horváth Ferenc | Városi hírek

Várhatóan újabb alapvető élelmiszerek árát limitálja a kormány.

Az ársapkákról, azok piaci hatásairól persze sokan és sokat vitatkoznak, de abban mindenki egyetért, hogy az intézkedések kedvezményezettje a lakosság. Annál is inkább, mert az élelmiszerek árnövekedése az elmúlt időszakban magasabb volt, mint az átlagos infláció mértéke. A kormány ezért lép, s ha úgy tetszik, a családpolitika részeként hoz újabb intézkedéseket. Csak emlékeztetőül: az élelmiszerárstopot február elsején vezették be. Az árakat a múlt év október 15-ei állapot szerint rögzítették. Valljuk be, sokan voltak, vannak, akiknek nem tetszik az árstop, nem tetszik nekik, hogy a kormány védi a családokat és a nyugdíjasokat. Ebben az esetben (is) az a kérdés, hogy mi a fontosabb: a gyártók, a nagyüzemi termelők, a kereskedők, az áruházláncok vagy a családok? Mielőtt még valaki félreértené: nem ellenük vagyok, sőt, ha úgy adódik, őket is segíteni kell, de ebben a helyzetben érthető a kormány álláspontja.

Az viszont nehezen érthető, hogy egyesek megpróbálják kijátszani az árstopot. Sőt, ki is játsszák! Meglehetősen rafinált módon, de becsapják a vásárlókat. Gondolom, önök is gyakran vesznek különböző, előre csomagolt húsféléket: szárnyat, combot, szeletelt húst, és még sorolhatnám az igazán bő választékot. A közelmúltban egy levescsomagot vásároltunk, amiben négy darab árstopos farhátat, és még néhány apróságot találtunk. Korábban volt benne például „kaparó”, szárny, nyak is. Szóval így is lehet, így lehet eladni az olcsóbb terméket drágábban. Így kell kijátszani a hatályos rendelkezéseket, így kell átverni az embereket. Szemérmetlenül, és úgy tenni, mintha nem történt volna semmi.

Tudom, nehéz a nagy láncokkal szembeszállni, kiszolgáltatottak vagyunk, de az aljasságnak is van határa. Engem, téged becsaphatnak, de csak egy ideig, mert talán az arra hivatottak is észreveszik, hogy miként trükköznek velünk.

Jó lenne hinni, hogy csak ez az egyetlen egy üzlethálózat és csak egyszer csapta be az embereket, a többi még véletlenül sem. 

Kapcsolódó cikkek