Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Aktualitások a koronavírusról

| Munkatársunktól | Városi hírek

Meghosszabbította a Kormány a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet, ami február 8-ig marad hatályban.

Védett sáv az időseknek

Az idősek hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között védett sávban vásárolhatnak egy új kormányrendelet alapján – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. Ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltokban. Hétvégén pedig 8 és 10 között érvényes ugyanez. Az idősek bármikor vásárolhatnak, tehát ezen időszakon kívül is. 

Elkezdődött a tesztelés

Nagy valószínűséggel elég lesz az a 12 millió adag vakcina, amelyet a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében lekötött a kormány – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor hozzátette: még nem lehet tudni, hogy mikor áll majd rendelkezésre az oltóanyag, de többen inkább a tavasz végére ígérik.

Múlt pénteken kezdetét vette az országos rendszeres koronavírus-tesztelés, elsőként a szociális intézményekben – jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ezen a héten már az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben is elkezdték a tesztelést, ami önkéntes és ingyenes. Akiről kiderül, hogy fertőzött, annak ezt jeleznie kell a háziorvosának.

Múlt héten meghosszabbította a Kormány a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet, ami február 8-ig marad hatályban.

Ingyenes éjszakai parkolás

A koronavírus-veszélyhelyzetre tekintettel tovább könnyíti a parkolást a Kormány. A november 23-án hatályba lépett rendelet alapján lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe este 7-től reggel 7 óráig. Ugyanebben az idősávban a költségvetési szervek, valamint az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói szintén ingyenesen használhatóak.

Városunkban lapzártánk idején az alábbi létesítmények használhatók ingyenesen a megjelölt idősávban: Petőfi téri mélygarázs, az Inkubátorház parkolója, a pláza mögötti, valamint a Faller Jenő utcában található felszíni parkolók.

Kapcsolódó cikkek