Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Aktualitások a koronavírusról

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopron város belterületén minden közterületen kötelező az orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot viselni.

Kötelező a maszk

– Sopron Megyei Jogú Város belterületén minden közterületen kötelező az orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot (a továbbiakban együtt: maszk) olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje – áll a kötelező maszkviselés szabályairól szóló önkormányzati rendeletben. Nem kell maszkot viselni a zöldterületeken, így különösen: parkban, parkerdőben, erdőben, játszótéren, szabadtéri edzőparkban, kutyafuttató területén. A rendelet november 11. napján 12 órakor lépett hatályba.,

Ingyen internet

Aláírta Orbán Viktor azt a kormányrendeletet, amelynek értelmében ingyen internetet használhatnak a digitális oktatásban résztvevők. A kormányrendelet szó szerint azt mondja, hogy a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás harminc napra ingyenesen vehető igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, a nappali rendszerű nevelés–oktatásban és szakmai oktatásban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő, középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel. A miniszterelnök a fiatalokat arra kérte, hogy a digitális oktatást ne tekintsék vakációnak, hanem tanuljanak. Forrás: mti 

Változások az ügyfélfogadásban! 

Múlt szerdától csak időpontfoglalással fogadják az ügyfeleket a kormányhivatali ügyfélszolgálatok. A szakemberek azt javasolják, hogy aki teheti, intézze hivatali ügyeit online! Időpontfoglalásra az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon, a megújult magyarorszag.hu oldalon, illetve a 1818 ingyenesen hívható telefonszámon van lehetőség. A biztonság érdekében továbbra is kizárólag maszkban szabad tartózkodni az ügyfélszolgálatokon. Az elkészült okmányok személyes átvételére november 11. után nem lesz lehetőség, azokat postai úton, levélküldemény formájában kézbesíti a kormányhivatal.

A Soproni Vízműnél november 16-tól határozatlan ideig szünetel az ügyfélfogadás. Kérik, hogy ezentúl telefonon a 99/519–300-as számon, e-mailben a sopronivizmu@sopronivizmu.hu címen, a www.sopronivizmu.hu honlapon vagy postai úton, a Sopron, Bartók Béla utca 42. címen keressék őket.

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-nél is bizonytalan ideig szünetel a személyes ügyfélfogadás. A bejelentéseket e-mailben (ugyfelszolgalat@stkh.hu), postai úton (9401 Sopron Pf. 101.) és telefonon (99/505–380) is fogadják.

A Sopron Holding Zrt. Magyar utcai ügyfélszolgálata is zárva tart. A telefonos és e-mailes kapcsolattartás munkanapokon továbbra is elérhető. Bővebb információ a www.sopronholding.hu oldalon.

Látogatható a parkerdő

Az aktuális járványügyi előírások mellett továbbra is látogatható a Soproni Parkerdő – áll a TAEG Zrt. közleményében. A Károly-kilátó és a Kőhalmy Vadászati Múzeum – az előírásoknak megfelelően további rendelkezésig – zárva tart, az erdei büfében viszont várják a vendégeket. Aktuális információk a taegrt.hu-n és a Facebookon. 

Szigorítások Ausztriában

További szigorításokat léptettek életbe Ausztriában, amelyek célja a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár szombati sajtótájékoztatóján.

Bezártak és digitális oktatásra álltak át az iskolák, csak a létfontosságú árucikkekkel kereskedő üzletek maradhatnak nyitva, és nem fogadhatnak vendéget a kozmetikusok, masszőrök, illetve fodrászok. Emellett a nap 24 órájára kiterjesztették a kijárási korlátozások érvényességét. Az új intézkedések kedden nulla órakor léptek életbe, és egyelőre december 6-áig lesznek hatályban.

Kapcsolódó cikkek