Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ajándékokat kaptak a nyári napközisek
Fotó: Leczovics Zsolt

Ajándékokat kaptak a nyári napközisek

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban átlagosan 300-350 gyermek vesz részt a napközi programjain, amelyre idén közel 18 millió forint nagyságrendű összeget biztosít az önkormányzata, amelyből 1,5 milliót a tankerület fedez.

A nyári napközi teljes programját téritésmentesen vehetik igénybe a gyerekek, csupán a háromszori étkezést kell kifizetniük a szociális kedvezményben nem részesülő családoknak. Ennek mértéke egyébként megegyezik az évközben fizetendő téritési díjjal, a szociálisan rászorulóknak pedig az étkezés ingyenes.

Kedden Péli Nikoletta, a Népjólléti Bizottság elnöke látogatott el a Deák téri nyári napközibe és ahogy a tavalyi évben, idén is meglepetés ajándékokkal érkezett a gyerekekhez. A társasjátékok és a kosárlabdapalánk igazán nagy örömet okozott a lurkók körében, akik alig várták, hogy birtokba vehessék és kipróbálják az új játékokat, melyek összeszerelésében is segített a képviselő.  

Péli Nikoletta a sopronmedia.hu-nak elmondta, hogy a gyerekek a nyári napközi során sokszínű programokon vehetnek részt a gyerekek, ahol többek közt kézműves foglalkozások, kirándulások, uszoda látogatás, fertő-parti kirándulás is szerepel a kínálatban, de különböző múzeumokba, a tűzoltóságra, a rendőrségre is ellátogathatnak szervezett keretek között.

A képviselő hozzátette, hogy a Fidesz elkötelezett a családok iránt, ezért a nyári napközi megszervezésével és a tartalmas programkínálattal is igyekeznek megkönnyíteni a családok számára a gyermekek nyári elfoglaltságát, amely népszerűségét a lurkók pozitív visszajelzései is igazolnak. Az idei esztendőben a tavalyi évhez hasonlóan közel 100 ezer forint értékben hozott játékokat a napközis gyermekek számára, ami minden bizonnyal sok örömet okoz majd még nekik a nyár hátralévő részében. 

Forrás: sopronmedia.hu.

Kapcsolódó cikkek