Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Adventi koszorúk

| Munkatársunktól | Városi hírek

Idén immár tizennegyedszer kereste fel a Perkovátz-ház Baráti Köre az egykori Sopron vármegye nagyobb településeit.

Pénteken az ausztriai oldalon Kismarton (Eisenstadt), Nagymarton (Mattersburg), Ruszt (Rust), valamint Felsőpulya (Oberpullendorf) polgármesteri hivatalaiban adták át az összetartozás jelképeként az adventi koszorút. Szombaton Sopron mellett ellátogattak Fertődre, Fertőszentmiklósra, Beledre, valamint Kapuvárra.

A baráti körhöz csatlakozott több soproni civil szervezet, köztük a Soproni Városszépítő Egyesület,  a két Rotary Klub, valamint dr. Fodor Tamás polgármester és Barcza Attila városházi tanácsnok, illetve a Széchenyi-társaság nevében a  főtitkár, dr. Rubovszky András is.


Mint azt Perkovátz Tamástól megtudtuk, a német nemzetiségi iskola, a Szent Orsolya- és a Széchenyi-gimnázium három–három diákja is velük tartott. Ők a kétnapos útról dolgozat formájában számolnak be.

Kapcsolódó cikkek

Korszerű gyógyeszközök

Korszerű gyógyeszközök

2018. 06. 27. | Cziráki Viktória

A szívritmuszavarok, így a pitvarfibrilláció felderítését is lehetővé tevő két darab WIWE-készüléket nyert egy pályázaton a Soproni Gyógyközpont Kardiológiai Ambulanciája. A készülékeket a betegek önállóan használhatják.