Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Adventi koszorúk

| Munkatársunktól | Városi hírek

Idén immár tizennegyedszer kereste fel a Perkovátz-ház Baráti Köre az egykori Sopron vármegye nagyobb településeit.

Pénteken az ausztriai oldalon Kismarton (Eisenstadt), Nagymarton (Mattersburg), Ruszt (Rust), valamint Felsőpulya (Oberpullendorf) polgármesteri hivatalaiban adták át az összetartozás jelképeként az adventi koszorút. Szombaton Sopron mellett ellátogattak Fertődre, Fertőszentmiklósra, Beledre, valamint Kapuvárra.

A baráti körhöz csatlakozott több soproni civil szervezet, köztük a Soproni Városszépítő Egyesület,  a két Rotary Klub, valamint dr. Fodor Tamás polgármester és Barcza Attila városházi tanácsnok, illetve a Széchenyi-társaság nevében a  főtitkár, dr. Rubovszky András is.


Mint azt Perkovátz Tamástól megtudtuk, a német nemzetiségi iskola, a Szent Orsolya- és a Széchenyi-gimnázium három–három diákja is velük tartott. Ők a kétnapos útról dolgozat formájában számolnak be.

Kapcsolódó cikkek

Matematikusok találkoztak

2018. 10. 17. | Munkatársunktól

Idén harmadik alkalommal szervezte meg a matematikatanárok szakmai napját a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium reál munkaközössége. A pénteki program célja a soproni matematikatanárok módszertani megújulása és a tapasztalatcsere volt.