Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Adományok rászorulóknak
Barcza Attila országgyűlési képviselő is részt vett az adományosztásban. Fotó: Filep István

Adományok rászorulóknak

| Munkatársunktól | Városi hírek

Tartós élelmiszereket, tisztítószereket osztottak rászorulóknak a Szent Márton Ház munkatársai az elmúlt szerdán. Az eseményen részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is.

– Évek óta szoros kapcsolatban vagyok az alapítvánnyal, amely rendszeresen, hónapról hónapra segít a bajba jutottakon – mondta Barcza Attila. – Mindig fontos, hogy odafigyeljünk a rászorulókra, de ilyenkor, húsvét közeledtével különösen időszerű a segítségnyújtás. Így is megkönnyítjük az ünnepvárást.

Kovács-Jantek Viktória, a Szent Márton Ház munkatársa részletezte: összesen ötven csomagot osztottak ki. Ezekben elsősorban tartós élelmiszerek (liszt, cukor, olaj, tészta, konzervek) kaptak helyet, de tisztító-, fertőtlenítő- és tisztálkodószereket is adtak a rászorulóknak.

A Magyar utcában működő Szent Márton Ház munkatársai segítséget nyújtanak magányos időseknek, rászoruló családoknak és hajléktalanoknak egyaránt. Évente többször gyűjtést is szerveznek, amelynek köszönhetően a határon túl élő magyarokat is támogatják. A 2019 októberében felszentelt házat (Heti hírösszefoglaló, Soproni Téma, 2019. október 9.) a Határok Nélkül Alapítvány tartja fenn. 

Kapcsolódó cikkek