Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Adomány Kárpátaljára
Fotó: Griechisch Tamás

Adomány Kárpátaljára

| Munkatársunktól | Városi hírek

A soproni önkormányzat idén 5 millió forinttal és sportszerekkel segíti a kárpátaljai Csongor települést – adta hírül facebook-oldalán dr. Farkas Ciprián polgármester.

 Az adományt ifjabb Pocsai Sándor lelkész és felesége vette át a városvezetőtől. Mint arról lapunkban is többször beszámoltunk, a soproni közgyűlés 2015-ben határozott úgy, hogy patrónusi feladatot vállal a Csongoron élő magyarok megsegítésére. Azóta rendszeresen eljuttatják a helyiek adományát a kárpátaljai településre, a korábbi években átadtak például laptopokat a csongori iskolának, támogatták az óvoda fűtéskorszerűsítését, valamint a buszmegálló felújítását is.

Kapcsolódó cikkek

A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.