Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Adomány a Soproni Gyógyközpontnak

Adomány a Soproni Gyógyközpontnak

| sopronmedia.hu | Városi hírek

Az Intenzív osztály betegellátási tevékenységét segítő eszközökkel gazdagodott a Soproni Gyógyközpont a Mozdonyvezetők Szakszervezetének tagjai jóvoltából. Az 1,3 millió forintból beszerzett berendezéseket csütörtökön mutatták be a kórházban.

Az átadón elhangzott: a Mozdonyvezetők Szakszervezetének tagjai nagyon összetartóak – ezért amikor a pandémia felütötte a fejét, elhatározták, hogy összefognak a vírus ellen is. Gyűjtésbe kezdtek a Soproni Gyógyközpont számára, amely nagyon eredményes lett: 1,3 millió forintnyi adományt sikerült összegyűjteniük, amely a taglétszámra való tekintettel tekintélyes összeg.

Szeretnénk minél előbb elfelejteni ezt a vírus, ezért úgy döntöttünk, hogy támogatjuk azokat, akik a fertőzésben szenvednek, illetve az őket gyógyítókat is – tudtuk meg Vas Lászlótól, a MOSZ GySEV területi képviselőjétől. - Fontos volt számunkra az adakozással kapcsolatos tudatosság is. Eredetileg lélegeztetőgépet szerettünk volna venni, de megtudtam, hogy ebből eleget tudott rendelni a kórház. Viszont vannak még olyan hasznos eszközök, amikre mindig van szükség. Így hát megbeszéltük, hogy mire van szüksége a gyógyközpontnak és segítettünk beszerezni azokat – fejtette ki.

Az adományozó mozdonyvezetőknek köszönhetően a Soproni Gyógyközpont számos olyan fontos eszközt tudott vásárolni, amelyek hozzájárulhatnak az ellátás színvonalának növekedéséhez. - Sikerült beszereznünk az osztályunk számára egy hordozható mellkasszívót, emellett kettő darab hörgőtükörrel is tudtuk gyarapítani az állományunkat. Emellett egy vér és infúzió melegítő eszközt is vásárolhattunk – részletezte dr. Shahram Charoumzadeh Dashti, a Soproni Gyógyközpont Intenzív Osztály osztályvezető főorvosa.

A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány ugyan rendkívül népszerű, de továbbra is szívesen fogadja az adományokat.

Kapcsolódó cikkek

Az M85-ös története

Az M85-ös története

2020. 12. 23. | Munkatársunktól

Több évtizedes álom valósult meg az M85-ös Sopron és Csorna közötti szakaszának elkészültével, mert így már Győrig autóúton utazhatunk, elérve az országos hálózatot. A munkálatok folytatódnak a Sopron-kelet-csomóponttól az országhatárig.