Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Adj békét, Uram!”
A Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és pedagógusai adtak műsort az október 6-i városi megemlékezésen Ősz az idő – „Adj békét, Uram!” címmel.

Az evangélikus temetőnél emlékeztek az aradi vértanúkra

„Adj békét, Uram!”

| Munkatársunktól | Városi hírek

Koszorúzással, főhajtással, kulturális műsorral emlékeztek az aradi vértanúkra október 6-án Sopronban, az evangélikus temető előkertjében.

Október 6. 2001 óta nemzeti gyásznap, az Aradon kivégzett 13 vértanúra, valamint a Pesten kivégzett gróf Batthyány Lajosra, Magyarország első független, felelős kormányának miniszterelnökére emlékezünk. Sopronban a hagyományoknak megfelelően az evangélikus temető előkertjében tartották a városi ünnepséget. A Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és pedagógusai adtak idén műsort Ősz az idő –„Adj békét, Uram!” címmel. A zenés–táncos–irodalmi összeállítás elrepítette a nézőket az 1848–49-es forradalom és szabadságharc éveibe, valamint megrendítő módon felidézte a tábornokok, tisztek és a miniszterelnök kivégzését.

A műsor után elsőként a városvezetés nevében Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester helyezte el a megemlékezés virágait, majd koszorúztak az önkormányzati képviselők, intézményvezetők, soproni iskolák képviselői is.

Az ünnepi műsorban szerepelt a Petőfi-iskola 6.m osztálya, az intézmény néptánc tanszakos, továbbképzős táncosai, Varga Luca és Balázs Roxána népdalénekes, Horváth Zsófia, Linczenbold Maximilián, Tóthné Németh Zsuzsanna, Fajkusz Attila és Varjaskéri Anita – az iskola pedagógusai, valamint a Fajkusz Banda. A műsort szerkesztette Sipos Ferenc igazgató.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek