Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A védőnői munka elismerése

| Munkatársunktól | Városi hírek

A védőnők napja alkalmából köszöntötte az ágazatban dolgozókat dr. Farkas Ciprián hétfőn a Jereván-lakótelepi szolgálatóházban lévő védőnői rendelőben.

 Az eseményen, illetve az ajándékok kiosztásában részt vett Csiszár Szabolcs alpolgármester, Tóth Éva önkormányzati képviselő, a Jereván-lakótelepi részönkormányzat elnöke, valamint Péli Nikoletta, a Soproni Szociális Intézmény vezetője is.

– Idén százötven éves hazánkban a hungarikumnak minősített védőnői szolgálat – szólt a megjelent szakemberekhez a polgármester. – Áldozatos és mással nem pótolható munkát végeznek önök, a tanácsadás és a rendszeres vizsgálat kiterjed a gyermekvárás időszakára, és tart egészen a gyermekek hatéves koráig. A mostani koronavírus-járvány okozta időszakban az idősek ellátásában is részt vettek. Ezért pedig külön köszönet jár. A kormány is fontosnak tartja a védőnők munkáját: 2019–2022 között négy lépcsőben rendezi az országszerte 3200, Sopronban pedig 29 szolgálatot teljesítő védőnő bérezését.

Látogatható idősotthonok: Korlátozásokkal, de hozzátartozóik ismét látogathatják szeretteiket az IKVA Idősek Otthonában, a Balfi utcai Idősek Otthonában, valamint a Kossuth Lajos utcai átmeneti szálláson – tudatta a fenntartó Soproni Szociális Intézmény közösségi oldalán.

Kapcsolódó cikkek

A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.