Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A VasVilla' családi kerékpártúra adománya

A VasVilla' családi kerékpártúra adománya

| sopronmedia.hu | Városi hírek

100 ezer forinttal támogatják a 28. VasVilla' Családi Kerékpártúra bevételéből a Soproni Gyógyközpont Gyermekosztályát.

A VasVilla' Családi Kerékpártúra résztvevői minden évben fontosnak tartják, hogy adományaikkal is segítsék a gyógyulni vágyó apróságokat. - Az új évezred kezdete óta minden évben hagyományosan 100 ezer forintot adományozunk a Soproni Gyógyközpont Gyermekosztályának – emelte ki Borossay György, a VasVilla' Családi Kerékpártúra szervezője.

A gyermekosztályon örömmel fogadták az adományt – a pénzbeli felajánlásokat alapítványi számlájukon összegyűjtik, és különböző eszközök beszerzésére fordítják. - Viszonylag nagy összegbe kerülnek, de fogyóeszköznek tekinthetők a kisebb gyermekeknél, újszülötteknél használatos gyógyszeradagoló pumpák – világított rá Dr. Tóth Gergely, a Soproni Gyógyközpont Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa. - Jelenleg ezekre gyűjtünk, mivel darabjuk 3-400 ezer forintba kerül, ezért több fölajánlásból fedezzük az árukat – fejtette ki.

A rendezvény során bejelentették: a kerékpártúrából összegyűlt összegből 100 ezer forinttal támogatják a Együtt az Életért, Sopronért Mentő Alapítványt is.

Kapcsolódó cikkek