Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A városszépítők készülnek az őszre

| Munkatársunktól | Városi hírek

A városszépítők a koronavírus-járvány kirobbanása előtt még megtartották éves közgyűlésüket, de a tavaszra, nyárra tervezett programjaikat már kénytelenek voltak lemondani. Ősszel azonban ezeket is szeretnék bepótolni.

– Amint lehetővé teszik, ismét összehívjuk a közgyűlésünket – kezdte dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke. – A tavalyi beszámolónkat még a járvány kirobbanása előtt elkészítettük, azt a tagság el is fogadta. Ám idő közben felmerült néhány pontosítani való, aminek a lehető legrövidebb időn belül igyekszünk eleget tenni. A kialakult helyzet miatt a fennállásunk 150 éves jubileuma alkalmából indított programsorozatot nem tudtuk befejezni, de a kényszerűségből elhalasztott eseményeket később pótoljuk. A jövőben lesz még két előadás, illetve mindenképpen szeretnénk megkoszorúzni az alapító Flandorffer Ignác felújított sírját. 

Megtudtuk, a madarak és fák napja alkalmából szervezett hagyományos faültetést az ősszel pótolják majd. A szeptemberi kilátók napi rendezvény megtartásának jelenleg nincs akadálya. Várhatóan ugyancsak ősszel folytatják majd az elhanyagolt sírok rendbetételét.

Dávid Ferenc emlékezete

A városszépítőkkel kapcsolatos további hír, hogy az egyesület folyóirata, a Soproni Szemle idei első száma már kijött a nyomdából. A kiadványt hamarosan eljuttatják az előfizetőkhöz. A szemlét a szerkesztőség teljes terjedelmében a múlt évben elhunyt művészettörténész, Dávid Ferenc munkásságának szenteli. Annak a jeles kutatónak, aki az 1970-es években tagja volt a Soproni Szemle szerkesztőbizottságának, és akinek tevékenysége meghatározó volt nem csupán Sopron, de az egész ország műemlékvédelmében. Pályaképének felvázolását követően az írások részletesen kitérnek soproni tevékenységére, majd a városon túli, országos jelentőségű munkásságát méltatják.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.