Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A város 30 millió forintos támogatása a Gyógyközpontnak

A város 30 millió forintos támogatása a Gyógyközpontnak

| Munkatársunktól | Városi hírek

30 millió forintos támogatásról szóló szerződést írt alá dr. Farkas Ciprián polgármester és Dr. Kulcsár Dániel, a Soproni Gyógyközpont megbízott főigazgatója.

Az eseményen jelen volt dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester, dr. Molnár Sándor, a Gyógyközpont január elsejétől kinevezett főigazgatója, valamint az intézmény vezető munkatársai és a kórházparancsnok. 

Dr. Farkas Ciprián kiemelte, a kórház eredményesen vesz részt a Covid-19 elleni védekezésben, ezért a város lakói nevében mondott köszönetet az orvosoknak, az ápolóknak és háttérben dolgozóknak. - A magyar egészségügy - így a soproni kórház is - a védekezés első vonalában áll helyt, nem kis erőfeszítéssel - mondotta a polgármester. - A 30 millió forintos rendkívüli támogatás a soproniak köszönete. Végül méltatta dr. Kulcsár Dániel munkáját és sok sikert kívánt az új főigazgatónak. 

Dr. Kulcsár Dániel visszatekintett az elmúlt nehéz hónapokra, s arról tájékoztatott, hogy november 6-tól vesznek részt a közvetlen védekezésben. A betegeket négy osztály négy izolált részlegében kezelik, s külön a műtétre váró, de vírusos betegeket. Mint megtudtuk, a covidos betegek kezelésében európai szintű eredményeket értek el.

Kapcsolódó cikkek