Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A Szent Imre-templom búcsúja
Fotó: Leczovics Zsolt

A Szent Imre-templom búcsúja

| Köves Andrea | Városi hírek

Búcsúra gyülekezett a Szent Imre-templom hívő közössége vasárnap a templom védőszentjének ünnepén. A szentmiséket a plébánia új lelkipásztora, Németh István atya mutatta be.

Méry László diakónus szentbeszédében Szent Imre alakját idézte fel, rámutatva: milyen sok a hasonlóság Jézus Krisztus és Imre herceg életútja között.  

A szentmisén részt vett dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere, több önkormányzati képviselő, valamint a szomszédos plébániák képviselői is. A búcsúi ünnep hétfőn este a város papságával koncelebrált szentmisével folytatódott, ahol Császár István általános püspöki helynök, a szombathelyi székesegyház plébánosa boldog Brenner János vértanú csontereklyéjét adta át a Szent Imre-templom számára.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.