Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A Széchenyi-ösztöndíjakról is döntöttek

| Munkatársunktól | Városi hírek

Megtartotta első rendes közgyűlését az új képviselő-testület Sopronban.

Múlt csütörtökön a munka megkezdése előtt esküt tettek a közgyűlési bizottságok és településrészi önkormányzatok nem képviselő tagjai. A Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjat is odaítélték. A támogatásra idén 16 érvényes pályázat érkezett, amelyeket főként a tanulmányi teljesítmény alapján bíráltak el. A 10 hónapra szóló, vissza nem térítendő havi támogatásban részesül: ­Haraszti Rajmund, Horváth Ábel, Horváth Lili, Kocsis Ábel és Woditsch Péter. A közgyűlésen módosították a város idei költségvetését, valamint a szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendeletet. A képviselők – zárt ülésen – választották meg az önkormányzati tulajdonú cégek felügyelőbizottságainak tagjait is. Ugyancsak zárt ülésen bírálták el a településképi bejelentési eljárásban hozott határozattal szemben benyújtott fellebbezéseket.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 
A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.