Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A Széchenyi-ösztöndíjakról is döntöttek

| Munkatársunktól | Városi hírek

Megtartotta első rendes közgyűlését az új képviselő-testület Sopronban.

Múlt csütörtökön a munka megkezdése előtt esküt tettek a közgyűlési bizottságok és településrészi önkormányzatok nem képviselő tagjai. A Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjat is odaítélték. A támogatásra idén 16 érvényes pályázat érkezett, amelyeket főként a tanulmányi teljesítmény alapján bíráltak el. A 10 hónapra szóló, vissza nem térítendő havi támogatásban részesül: ­Haraszti Rajmund, Horváth Ábel, Horváth Lili, Kocsis Ábel és Woditsch Péter. A közgyűlésen módosították a város idei költségvetését, valamint a szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendeletet. A képviselők – zárt ülésen – választották meg az önkormányzati tulajdonú cégek felügyelőbizottságainak tagjait is. Ugyancsak zárt ülésen bírálták el a településképi bejelentési eljárásban hozott határozattal szemben benyújtott fellebbezéseket.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.