Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A szakma becsülete
Fenyvesi Zsolt 1992-ben lett egyéni vállalkozó Fotó: Griechisch Tamás

Fenyvesi Zsolt festőmester fiatalokat is tanít

A szakma becsülete

| P. Horváth László | Városi hírek

Egy szakember legyen megbízható, precíz, pontos! – vallja az immár három évtizede festőmester vállalkozó, Fenyvesi Zsolt. Ha ezek a tulajdonságok adottak, akkor mindig lesznek új megrendelők, és a régiek is visszatérnek.

Fenyvesi Zsolt családi indíttatásra, a nagyapja és a nagybáty­ja nyomdokaiba lépve lett festő. Az akkori 403-as iskolát 1985-ben végezte el. A mestere, akire mind a mai napig hálás szívvel gondol, Tóth Zoltán volt. Tőle tanulta meg a munka szeretetét, az alázatot. A rendszerváltás nagy változást hozott Fenyvesi Zsolt életében is. 1992-ben lett egyéni vállalkozó, 2015-ben pedig festőmester.

– A szakember legyen megbízható, precíz, pontos! – mondta el hitvallását. – Ha mindez megvan, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a következő alkalommal is minket fognak hívni, illetve abban is, hogy az elégedett megrendelők nyomán újabb munkák is érkeznek. A jó iparos neve hamar elterjed.

Fenyvesi Zsolt e szellemben neveli a rábízott „ifjoncokat” is. Miként az elmúlt években, úgy idén is dolgoznak nála tanulószerződéssel diákok. Mint mondja, fontos, hogy jól képzett szakemberek lépjenek be a munkaerőpiacra. A kétkezi munkának manapság is megvan a becsülete. Az elhivatott, ügyes festők mind a mai napig megtalálják a számításukat. Már csak azért is, mert a festő–mázoló Sopronban is hiányszakmának számít.

– A mi szakmánkban is folyamatos a fejlődés, időről időre megjelennek új anyagok, a technológiák, a trendek pedig gyakran változnak – tette hozzá Feny­vesi Zsolt. – Szinte össze sem lehet hasonlítani, milyen feltételek mellett dolgozunk például a nyolcvanas években, illetve mostanság. A korszerű eszközök megkönnyítik a munkát. Persze a jó fizikumra nagy szükség van, mert szépen és pontosan festeni csak kézi ecsettel lehet igazán.

Kapcsolódó cikkek