Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A soproni bor ünnepe
Minden eddiginél nagyobb területen rendezték meg az idei borünnepet – három napra benépesült az egész Várkerület. Fotó: Filep István

„Mi pontosan tudjuk, hogy amit a pohárba töltünk, az jó!”

A soproni bor ünnepe

| Munkatársunktól | Városi hírek

Ízletes borok, finom ételek, hangulatos koncertek – idén is népszerű volt a Soproni Borünnep. A háromnapos rendezvényen több mint tízezren vettek részt.

Borospoharak csillogtak a lemenő nap fényében pénteken – a soproni borvidéki borverseny díjkiosztásával, valamint fúvószenével kezdődött az idei bornapok programja. A régi piactéri parkolónál felállított nagyszínpadon több országos hírű zenekar, előadó is fellépett, énekelt például Malek Andrea, a Maszkura és a Tücsökraj, Paulina, a Bohemian Betyars, valamint fellépett a Lóci játszik és A madarak zenekar is. A bástyagödörnél a pódiumszínpadon dj-k zenéltek, a két helyszín között pedig kézművesek, borászok és ételárusok foglalták el a járdát.


– Sopronban a bor nem csupán egy ital – kezdte a rendezvényt megnyitó beszédét dr. Farkas Ciprián polgármester. – Apáról fiúra szálló hagyomány, turisztikai vonzerő és komoly gazdasági tényező is, hiszen sokan élnek Sopronban a borból, a bortermesztésből. Ennél fogva mondhatjuk, hogy Sopronban a bor a kultúránk része. Arra pedig vigyáznunk kell.


Éppen ezért az önkormányzat is támogatja a borászokat, a hegyközséget és a borlovagokat, tehát mindenkit, aki abban érdekelt, hogy a soproni bornak a színvonala emelkedjen és a soproni bor megítélése jóval magasabb polcra kerüljön, mint amilyenen most van. Mi tudjuk pontosan, hogy amit a pohárba töltünk, az jó! De hogy ezt máshol is így érezzék, ahhoz még sokat kell dolgoznunk. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek