Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A segítő szeretet ereje
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat soproni ünnepségén mintegy 1000 ajándékcsomagot adtak át Fotó: Griechisch Tamás

A segítő szeretet ereje

| Munkatársunktól | Városi hírek

Mintegy 1000 ajándékdobozt töltött meg soproni intézmények segítségével a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezete. A Szent Márton Ház Mikulása a gyermekes családoknak hozott örömet, a kórházban pedig defibrillátoradományt is fogadtak.

24. alkalommal tartott meghitt, karácsonyváró ünnepséget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportja – a rendezvényen dr. Fodor Tamás polgármester is részt vett. Az ünnepségen adták át azt a mintegy 1000 ajándékcsomagot, melyet soproni intézmények és a passaui máltai testvérszervezet segítségével gyűjtöttek össze. 

Az Eötvös-gimnázium, a Fáy, a német nemzetiségi és a Szent Orsolya-iskola, valamint szinte az összes soproni óvoda közösen vett részt a gyűjtésben. Az ajándékokat a Doborjáni, a Kozmutza-iskola diákjai, a Tómalom utcai gyermekotthon gondozottjai és nagycsaládosok, valamint nehéz sorsú családok kapták meg. A Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági akciójához még lehet csatlakozni. December 13. és 18. között tartós élelmiszereket gyűjtenek az Intersparnál.

„Meleg étel, meleg ruha, meleg otthon, karácsonykor, mindenkinek!” – ez volt a mottója a soproni Szent Márton Ház idei adventi akciójának. A Mikulás december 6-án este a gyermekes családoknak szerzett örömet. A bensőséges ünnepet a Határok Nélkül Alapítvány új székházában, a Szent Márton Házban rendezték meg. Az ünnepségen 62 kisgyermek kapott nagy Mikulás-csomagot, a szülők dupla adag tartós élelmiszert és tisztítószert vittek haza.

A Soproni Gyógyközpont Kardiológiai Osztályának adományozott egy 1,4 millió értékű defibrillátort a Rotary Club Sopron – Pannónia Egyesület. Dr. Kovács Imre PhD, a Soproni Gyógyközpont Kardiológiai–Belgyógyászati Összevont Osztályának osztályvezető főorvosa a személyes találkozás alkalmával köszönetet mondott az adományozásért, valamint kiemelte: az új defibrillátor egy magas tudású eszköz, amelynek segítségével könnyen megszüntethetők a kamrai és pitvari ritmuszavarok. Az adományozás keretében átvett eszköz jóval magasabb szintű beavatkozást tesz lehetővé, mint a nyilvános helyeken kihelyezett készülékek.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek