Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A Roll-pincészet sikere
Roll Péter Fotó: Németh Péter

Jól szerepeltek a soproniak a mecseknádasdi borversenyen

A Roll-pincészet sikere

| Munkatársunktól | Városi hírek

Tizedik alkalommal rendezték meg Mecseknádasdon a magyarországi németek országos borversenyét, melyre az idén re­kord­szá­mú, 719 borminta érkezett szinte az ország összes borvidékéről, neves pincészetekből.

 A magyarországi németek vörösbora címet – nagy­aranyéremmel – a soproni Roll Péter 2015-ös évjáratú pinot noir bora nyerte. Egyben ez a boruk elnyerte a legjobb „Ó” vörösbor címet is. A versenyen induló borok negyvenöt százaléka volt fehér, tizenöt százaléka rozé, a többi vörösbor.

A verseny különlegessége, hogy kis- és nagytermelők együtt szerepelnek. A megmérettetésen való részvételnek egyébként nem feltétele a borászok német nemzetiséghez való tartozása. A Magyarországi Németek Fehérbora 2018 kitüntető címet a Neszmélyi borvidéken, Bajon található Stróbl Borház nyerte a 2017-es évjáratú sauvignon blanc borával, a magyarországi németek rozébora a szekszárdi Prantner-pince szintén 2017-es cabernet rozéja lett. A magyarországi németek vörösbora címet pedig a soproni Roll Péter 2015-ös évjáratú pinot noir bora érdemelte ki. 


A versenyen egyébként is sikeresen szerepeltek a soproni gazdák. Iváncsics Zoltán három aranyérmet is nyert (shiraz 2015, zöld veltelini 2017, merlot rozé 2017). Aranyérmet kapott a Taschner Borház 2016-os cabernet franc nedűje és a Roll-pincészet 2017-es kékfrankos rozéja. Ezüstérmet nyert  a Gangl-pincészet, a Bónis-Reitter borászat, és  Rollék is bezsebeltek még egy-egy ezüstöt.

Kapcsolódó cikkek