Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A piknik és a fiatalok

| Munkatársunktól | Városi hírek

A páneurópai piknik harmincadik évfordulója alkalmából a soproni iskolások számára vetélkedőt hirdetett a Soproni Tankerületi Központ.

 A verseny célja, hogy a résztvevő diákok bővebb ismeretet szerezzenek az 1980-as évek magyar és egyetemes történelméről és mindennapjairól, illetve kiemelten az 1989-es rendszerváltás és a piknik eseményeiről. A csapatok a www.pptv.hu internetes oldalon jelentkezhetnek, ugyanitt találnak hasznos információkat a versenyről.

Ugyancsak a páneurópai piknik lesz a témája a Handler-iskolában április 24-én, szerdán 15 órakor kezdődő kötetlen beszélgetésnek. A kerekasztal résztvevői: dr. Magas ­László, dr. Kárpáti György, Králik Tibor, Osváth Ádám. Az iskola aulájában berendeznek majd egy 1989-es hangulatú kiállítást és lesz filmvetítés is.

Az iskola és a szakképzési centrum emellett egy pályázatot is kiírt. Ennek keretében három kategóriában várják a pályaműveket: benyújtható egy olyan plakátterv, ami kifejezi, mit jelent a diákok számára a határnyitás, de készíthető mém, illetve szabad anyagválasztással bármilyen alkotás a páneurópai piknik témakörében. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri értékeli, a legjobbakat a megemlékezésen ki is állítják, illetve kiadványban is megjelentetik. Regisztrálni a palyazat@handler.hu e-mail-címre küldött levéllel lehet. Részletek a www.handler.hu oldalon érhetők el.

Kapcsolódó cikkek