Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A munkába állást segítik

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban tartotta konferenciáját a Védett Szervezetek Or­­szágos Szövetsége.

 A szervezet a megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató munkaadókat képviseli. Dr. Si­­mon István alpolgármester a ta­­nácskozás megnyitójában kiemelte: országszerte mintegy harmincezer ember önbecsülését adta vissza a kormányzat azzal, hogy támogatja a foglalkoztatásukat. Fontos feladat ez, hiszen ezek a munkavállalók ezáltal hasznosnak érezhetik magukat, eltarthatják a családjukat, s egy közösséghez tartoznak.

Firtl Mátyás, Sopron és térsége országgyűlési képviselője beszédében felidézte, a kormányzat ebben az évben összességében negyvenmilliárd forint plusz juttatást ad erre a célra. Az egy főre jutó támogatás összege 1,2 millió forint. Mindezt pedig az alapozta meg, hogy tovább bővül a gazdaság, s nő a foglalkoztatottság.

A konferencia egyik fontos té­­­­­­­­maköre az volt, hogy a kormányzat rövidesen kiírja a munkaadók számára a pályázati felhívást, így az érintettek első kézből értesülhettek a legfontosabb információkról. Ebben a támogatott formában, mint írtuk, harmincezer megváltozott mun­­ka­­képességű ember dol­­gozik. Emellett elemezték az Állami Számvevőszék ellenőrzéseinek tapasztalatait.

Kapcsolódó cikkek