Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A "lélekember" kapta a Mária-díjat
Nagyváradi Zoltánné a házi segítségnyújtás oszlopos tagjaként nyerte el a Mária-díjat

A "lélekember" kapta a Mária-díjat

| Munkatársunktól | Városi hírek

Nagyváradi Zoltánné vehette át a Mária-díjat. Az elismerést ötödik éve adják át Sopronban a segítő hivatású (szociálpolitikus, mentálhigiénés, pedagógus) szakembereknek.

A Mária-díj célja, hogy reflektorfénybe helyezze azokat a nőket, akik csendben dolgoznak az embertársaikért. Az elismerés attól is különleges, hogy a szűk szakma ítéli oda, célja az értékteremtés és az értékmegőrzés. A mostani díjazott, Nagyváradi Zoltánné Marika a soproni Martos Flóra Egészségügyi Szakközépiskolában szerezte meg általános ápolónői szakképesítését. 1975–1977 között a soproni kórházban dolgozott, majd az Egyesített Bölcsőde, később a Családsegítő Intézet munkatársa lett. Közel két évtizedig volt a házi segítségnyújtás oszlopos tagja, az új dolgozók betanítója és a fiatalok gyámolítója.

– Ő egy „lélekember”, ő a megtestesült hivatástudat, becsületesség és kedvesség, türelem. Kifogástalan szakmai tudása mellé olyan szerethetően őszinte, lelkiismeretes és érzékeny természetet kapott, amely megkérdőjelezhetetlenül terelte őt a segítői szakma irányába, sok-sok idős ember örömére – írták róla ajánlói.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”