Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A "lélekember" kapta a Mária-díjat
Nagyváradi Zoltánné a házi segítségnyújtás oszlopos tagjaként nyerte el a Mária-díjat

A "lélekember" kapta a Mária-díjat

| Munkatársunktól | Városi hírek

Nagyváradi Zoltánné vehette át a Mária-díjat. Az elismerést ötödik éve adják át Sopronban a segítő hivatású (szociálpolitikus, mentálhigiénés, pedagógus) szakembereknek.

A Mária-díj célja, hogy reflektorfénybe helyezze azokat a nőket, akik csendben dolgoznak az embertársaikért. Az elismerés attól is különleges, hogy a szűk szakma ítéli oda, célja az értékteremtés és az értékmegőrzés. A mostani díjazott, Nagyváradi Zoltánné Marika a soproni Martos Flóra Egészségügyi Szakközépiskolában szerezte meg általános ápolónői szakképesítését. 1975–1977 között a soproni kórházban dolgozott, majd az Egyesített Bölcsőde, később a Családsegítő Intézet munkatársa lett. Közel két évtizedig volt a házi segítségnyújtás oszlopos tagja, az új dolgozók betanítója és a fiatalok gyámolítója.

– Ő egy „lélekember”, ő a megtestesült hivatástudat, becsületesség és kedvesség, türelem. Kifogástalan szakmai tudása mellé olyan szerethetően őszinte, lelkiismeretes és érzékeny természetet kapott, amely megkérdőjelezhetetlenül terelte őt a segítői szakma irányába, sok-sok idős ember örömére – írták róla ajánlói.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.