Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A közösség építő ereje
A Szent Imre-templom búcsúi szentmiséje után dr. Veres András, a győri egyházmegye püspöke emléktáblát avatott a bejáratnál. Fotó: Németh Péter

Búcsúját ünnepelte a jereváni Szent Imre-templom

A közösség építő ereje

| Bertha Ágnes | Városi hírek

Hétvégén tartották a jereváni Szent Imre-templom búcsúját. A felszentelés 20. évfordulójához kapcsolódóan elkészült a Révai utcában a templom díszkivilágításának első üteme.

„Hálaadás és találkozás” mottóval ünnepli a jereváni katolikus közösség a Szent Imre-templom felszentelésének 20. évfordulóját idén. A jubileumhoz kapcsolódóan rendezték meg vasárnap, Szent Imre herceg napján a templom búcsúját. Az ünnepi szentmisét 10 órakor dr. Veres András, a győri egyházmegye püspöke celebrálta, aki hangsúlyozta, a jövőben többször is szeretne a jereváni templomba látogatni.

A mise végén a püspök megáldotta a templom bejáratánál elhelyezett emléktáblát, mely hirdeti, hogy a templom „Épült Isten dicsőségére, Szent Imre herceg tiszteletére. Dr. Pápai Lajos győri püspök szentelte fel 1997. augusztus 20-án Turner Lajos plébánossága idején.”, valamint a kapubejárat ívének záróköveként rögzített 1997. évre emlékeztető márványlapot. Az este 6 órai szentmisén Bognár István püspöki irodaigazgató és a győri székesegyház plébánosa köszöntötte a búcsún résztvevőket.


A búcsúi programon jelen volt dr. Fodor Tamás polgármester, dr. Simon István alpolgármester, dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselő, Tóth Éva, a Jereván-lakótelep településrészi önkormányzat elnöke, valamint Barcza Attila és dr. Magas László önkormányzati képviselő.


A búcsú alkalmából Kálmán Imre plébános elmondta: – A 20. évben sokaknak tartozunk köszönettel: a Jóisten után Szent Imre hercegnek, aki a közösségi életünket frissen, fiatalon tartja. Mindkét búcsúi szentmisén, a közös éneklésben és imádságban megtapasztalhattuk a közösség összetartó erejét. Nagyon örülünk az ünnepre megvalósult díszkivilágítás első ütemének: általa a templomunk még inkább jel, mely mögött ott áll a közösség építő ereje.

Kapcsolódó cikkek