Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A költészet ünnepe
A József Attila szobornál az önkormányzat nevében dr. Farkas Ciprián képviselő, tanácsnok, a GYIK Rendezvényház részéről pedig Orbán Júlia intézményvezető koszorúzott Fotó: Griechisch Tamás

Farkas Ciprián: nyelvünk gazdagsága páratlan kincsünk

A költészet ünnepe

| P. Horváth László | Városi hírek

Sopronban több helyszínen is tartottak rendezvényt a költészet napján: volt koszorúzás, felolvasómaraton, és idén is lecsapott a verskommandó.

A József Attila szobránál tartott megemlékezés kezdeteként Bolla Ádám szavalta el a költő Levegőt! című versét. Ezt követően Orbán Júlia, a GYIK Rendezvényház vezetője szólt József Attiláról, illetve a költészet, a versek fontosságáról. A költő szobránál az önkormányzat nevében dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok koszorúzott. A csütörtöki eseményen megjelent a Hunyadi-iskola diákjainak egy csoportja is.

A Soproni Petőfi Színház művészei idén is járták a várost. A verskommandó tagjai megjelentek például a buszokon, utcákon, tereken, vonatokon, a vasútállomáson, iskolákban, a polgármesteri hivatalban és a könyvtárban is. A közös mindenhol ugyanaz volt: verset szavaltak.

Ugyanezt tették a soproni iskolások a GYIK Rendezvényházban megtartott vers­maratonon. – A magyar költészet és nyelvünk gazdagsága páratlan kincsünk. Vigyázzunk rá! – fogalmazott

dr. Farkas Ciprián. – Köszönöm a szervezőknek, hogy a versmaratont minden esztendőben megrendezik. Egyúttal köszönöm mindenkinek, aki elolvasott legalább egy magyar verset.

Az önkormányzati tanácsnok Arany János Epilógus című versét szavalta el.

– Akik temetik a költészetet, azoknak nincs igazuk, hiszen ez a pótolhatatlan művészet ma is él – szögezte le Orbán Júlia, a GYIK Rendezvényház intézményvezetője. – Örömteli az is, ha otthon olvasunk verset. Az még nagyobb öröm, ha ezt mi meg tudjuk osztani, hiszen ennek az összekapcsolásnak hatalmas nagy ereje van.

Mint megtudtuk, a versmaratonon kilenc soproni iskolából százötven diák olvasott fel verseket. Ugyancsak a GYIK Rendezvényház adott otthont a VII. Sarkady Sándor Versmondó Napnak. Idén 24 intézményből – óvodákból és iskolákból – több mint 200-an érkeztek verset szavalni. A zsűrizés négy szekcióban zajlott.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek