Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A kézmosásról játékosan
Munkában a rémisztő kezek – a kisdiákok játékos formában tanultak a kézmosás fontosságáról Fotó: Németh Péter

A kézmosásról játékosan

| Munkatársunktól | Városi hírek

Négy soproni általános iskolában játékos formában, de nagyon is élménydúsan hívták–hívják fel a kisdiákok figyelmét a kézmosás fontosságára.

Sopronban ezen a héten tartják meg – a Soproni Szociális Intézmény és a Sopron Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának közös szervezésében – a kézmosás világnapjához kapcsolódó programokat. 

– Sopronban tavaly szerveztünk először ilyen rendezvényt, ennek sikeressége buzdított minket a folytatásra – mondta el lapunknak Palotai Rita szervező, az Egészséges Városok programjainak koordinátora. – A szemléltető foglalkozásokat a védőnők és a népegészségügyi osztály munkatársainak segítségével az egyes iskolákba házhoz vittük. A programban a kisdiákok különböző állomáshelyeken – rémisztő kezek, szupertüsszencs, apró lények a konyhában – játékos formában tehettek szert a kézmosással kapcsolatos lényeges ismeretekre. Különösen fontos a tanultak alkalmazása a mostani, megfázásos, influenzás időszakok idején, amikor a tenyerünk még gondosabb odafigyelést igényel. Azt tapasztaltuk, hogy a játékos foglalkozás segíti egy komoly és fontos téma vidám oldalról történő megközelítését és megértését, így a gyerekek méginkább odafigyelnek a kézmosás fontosságára.

A szakemberek hétfőn az Orsolya-iskolában jártak, itt köszöntőt mondott Péli Nikoletta önkormányzati képviselő. A program kedden a Doborjáni, szerdán a Kozmutza-iskolában folytatódott, csütörtökön a Gárdonyi-iskolában zárul.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek