Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A jó soproni utakért
Bontják a régi aszfaltréteget a Móricz Zsigmond utcában – a tervek szerint május végéig tart a munka. Fotó: Filep István

A felújítások ebben az évben is folytatódnak

A jó soproni utakért

| Etzl Edgár | Városi hírek

Az úthálózat-felújítás és -fejlesztés a járvány alatt is folyamatos volt városunkban, most éppen a Móricz Zsigmond utcában dolgoznak az építők.

Munkagépek bontják a régi aszfaltréteget a 230 méter hosszú, egyirányú Móricz Zsigmond utcában. A várhatóan május végéig tartó munkálatok miatt az utcát a közlekedéstől elzárták, emiatt torlódások alakulhatnak ki a Széchenyi tér és Mátyás király utca környékén. Aki a Széchenyi térről autóval akar eljutni a Híd utcára és a Győri útra, annak a Várkerület, Torna utca, Paprét kerülőt kell használnia.

A felújítás része a város következetes útfejlesztési munkájának, amelynek során számos szakaszt, járdát, parkolót tettek rendbe és alakítottak ki az elmúlt években.


2019-ben csapadékelvezető csatornát építettek, és felújították a Felsőbüki Nagy Pál utcát és a Kurucdomb sort. A Kaboldi, Terv, Dorffmeister, Tallián, Bartók Béla, Vak Bottyán, Verő József, Hegy és Ruszti utca, valamint az Ibolya és Nemeskúti út kapott új járdát vagy aszfaltréteget. Felújították a Kőfaragó téri járdát, és a pláza mellett parkolót alakítottak ki.

2020-ban a Virágvölgyi úton építettek csapadékelvezető csatornát a szakasz felújításának részeként. Rendbe hozták az Ibolya út egy részét, és a lakótelepnél újjáépítették a parkolót. A Határőr utcában a járda és út mellett a csatornarendszer rekonstrukcióját is elvégezték, itt kialakítottak harminckilenc parkolóhelyet is. A Winkler és IV. László király utcában, valamint az Erdész utcában történtek felújítások. Ezen kívül további tizenhárom szakaszon javították ki az úthibákat.


2021-ben az Ágfalvi és Bercsényi utca felújítása során új csapadékelvezetőket is kialakítottak. A Makó utca rekonstrukciójának részeként harminckilenc férőhelyes parkoló is készült. Rendbe hozták a Tómalom sort, és új aszfaltréteget kapott a Hubertusz út egy része is. Huszonkét további szakaszon javították ki az úthibákat. Ezen kívül a Harkai, Bánfalvi, Deákkúti és Juharfa utat, a Káposztás, Erdély, Ónodi, Gazda és Révai Miklós utcát, a Gesztenyés körutat és a Lóki sort, a balfi és brennbergi óvoda, valamint a pláza környékét is érintették járda- vagy útfelújítások.

Idén sem állt meg a munka, az új Rendészeti Integrált Központ mellett megújult a Selmeci, Táncsics Mihály és Vitnyédi utca.

A városvezetés már tervezi a következő munkálatokat is: hamarosan megújulhat a Lőver strand bejáratától a Felsőlövér útig tartó szakasz, valamint a Kossuth Lajos utca óratornyos körforgalmától a Kismartoni sorig tartó szakasza.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek