Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A gyermekek ünnepe
Az ugrálóvárak mellett az egyik legnépszerűbb játék az óriáscsúszda volt az idei gyereknapon is. Fotók: Németh Péter

A Jereván országos viszonylatban is a legszebb lakótelepek egyike

A gyermekek ünnepe

| Munkatársunktól | Városi hírek

Égig érő csúszda, ugrálóvárak, a színpadon pedig szórakoztató produkciók – idén is tartalmas programokat kínált a városi gyermeknap a legkisebbeknek és szüleiknek.

Nyüzsgő méhkasra emlékeztetett szombaton a soproni Kodály tér: színes légvárakkal, csúszdákkal, medencékkel, színpaddal és rengeteg kisgyerekes családdal népesült be a Jereván szíve. Már hagyomány, hogy minden évben itt tartják a városi gyermeknapot.

– A rendezvényt minden alkalommal igyekszünk élménytelivé tenni, hiszen a közösen megélt élmény az, ami maradandó – mondta Tóth Éva önkormányzati képviselő, a Jereván Településrészi Önkormányzat elnöke. – A városi gyermeknap az egyik legnépszerűbb, de mindenképpen a legörömtelibb családi program, ahol jó együtt lennie a közösségnek.

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője megnyitóbeszédében hangsúlyozta: a Jereván országos viszonylatban is a legszebb lakótelepek egyike, a sok zöld felülettel kiváló helyszíne a városi gyereknapnak.

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Csiszár Szabolcs alpolgármester és Magas Ádám önkormányzati képviselő is.

A rendezvényen népszerű volt a kézműveskedés, sokan festettek az arcukra, de a lufihajtogató bohócnál is sorban álltak a gyerekek. Több tucatnyian beszálltak a rendőrautóba, és elindították a szirénát, de láthattak tűzoltóautót és rabomobilt is a résztvevők. A színpadon a helyi diákcsoportok mellett felléptek népszerű együttesek is.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek