Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A fejlődés érdekében
A virilistákat és az új mestereket múlt pénteken a városháza dísztermében köszöntötték. Fotók: Filep István

Sopron legnagyobb adózóit, a virilistákat köszöntötték

A fejlődés érdekében

| Köves Andrea | Városi hírek

A hagyományoknak megfelelően Lackner Kristóf születésnapján a virilistákat, Sopron legnagyobb adózóit köszöntötték pénteken a városházán, ahol a kamarai díjakat is átadták.

Az ünnepség Lackner Kristóf szobránál kezdődött, ahol a jeles polgármester születésének 451. évfordulója alkalmából csendes főhajtással adózott emlékének dr. Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester és Péli Nikoletta önkormányzati képviselő. Lackner Kristóf tizenegy évig állt Sopron élén, tevékenysége alatt hatalmas fejlődésen ment keresztül a város. A tudományos és kulturális téren is maradandót alkotó polgármesterről évről évre megemlékeznek Sopronban.

A csendes főhajtás után a virilistákat, Sopron legnagyobb adózóit köszöntötték a városháza dísztermében. 26 éve tiszteleg a város a példamutatóan adózó egyéni és társas vállalkozások előtt.

A Mecénás elismerést a Bio-Brikett Kft. kapta példamutató jótékonykodásáért. A díjat  Szücs-Szabó Máté (j) tulajdonos ügyvezető vette át Magas Ádámtól (b) és Horváth Vilmostól.

– A jelenlegi nehéz, energiaválság sújtotta helyzetben nagy szüksége van a városnak a soproni egyéni és társas vállalkozások adóforintjaira, köszönet jár a virilistáknak, hogy tevékenyen tesznek városukért – hangsúlyozta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

Dr. Farkas Ciprián polgármester ünnepi beszédében rámutatott: – Az Európát sújtó energiaválság óriási kihívások elé állítja a családokat, a vállalkozásokat és városunkat is. Nagyon fontos megemlékezni azokról, akik rengeteget tesznek a közösségért, tevékenységükkel a város fejlődését segítik, munkát adnak a soproni családoknak.

Ezúttal több mint száz egyéni és társas vállalkozás vehette át a virilista oklevelet. A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Mecénás elismerést a Bio-Brikett Kft. kapta példamutató jótékonykodásáért, a rászorulók önzetlen támogatásáért. A díjat Szücs-Szabó Máté, a családi vállalkozás tulajdonos ügyvezetője vette át. A Lackner-díjjal a Sopronért és a régióért maradandót alkotó, országos szintű szakmai tevékenységet végző Kocsi János munkásságát ismerték el. Az eseményen 23 új mestert is felavattak, őket Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte, aki kiemelte: a szakma csúcsát jelenti, ha valaki mesterré válik.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek