Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A fehér bot napja
Az ünnepségen fellépett a Csendtörők együttes is Fotó: Németh Péter

A fehér bot napja

| Munkatársunktól | Városi hírek

Október a látás hónapja, 15-e pedig a fehér bot napja már több mint 45 éve, amelyhez kapcsolódóan Sopronban a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete tartott összejövetelt szombaton a Soproni Egyetem Lámfalussy-karának aulájában.

A rendezvényen Sopron önkormányzatának nevében Tóth Éva képviselő köszöntötte a képviselőket. – Önök ugyan nem látják a színeket, a formákat, a fényt vagy a tárgyakat e világban, de az élet valódi lényegét illetően mégis mi vagyunk a gyengénlátók, a gyengén lényeglátók, a gyengén emberségesek, gyengén elfogadók, a szeretetkorlátozottak – tette hozzá. – Az életet, a világot Önök látják a lényege szerint, mert lélekkel érzik, ezért a maga teljességében is élik, lélekkel. 

Az ünnepségen prózai, illetve a Csendtörők együttes jóvoltából zenei előadásokat is hallhattak a résztvevők, valamint Vörös Ákos is köszöntötte a megjelentek. A Lions Club Sopron tagja értékes adományokat is átadott, illetve egy közös szüretre invitálta az egyesület tagjait. 

Kapcsolódó cikkek

Októberi gyásznap

Októberi gyásznap

2018. 10. 10.

A hagyományoknak megfelelően minden évben iskolások emlékeznek meg 1849. október 6-áról, Kossuth Lajos szavaival a magyar Golgotáról.