Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A duális képzésről tanácskoztak

| sopronmedia.hu | Városi hírek

A duális képzés lehetőségeiről tartottak konferenciát múlt csütörtökön a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán.

A rendezvényen a felsőoktatás és a piac képviselői konzultáltak arról, hogyan tudnák a hallgatók javára fejleszteni az együttműködésüket. A Soproni Egyetem 2015 óta ad lehetőséget hallgatóinak a duális képzésben (az elméleti oktatás a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzés pedig a választott partnerszervezetnél történik) való részvételre. Dr. Németh Gábor, a Soproni Egyetem duális képzéseinek felelőse kiemelte: az egyetem legfőbb célja, hogy közelebb hozza az intézményhez a régióban működő vállalatokat. A piaci szereplőknek pozitívak a tapasztalatai – ugyanis úgy látják, hogy a duális képzéssel egyaránt nyernek ők, az egyetem és a hallgatók is.  

– Fontos, hogy a jövő nemzedékéből sok ambiciózus, diplomával rendelkező szakember kerüljön ki – mondta a rendezvényen dr. Farkas Ciprián polgármester. – Ebben a tekintetben Sopronnak jó lehetőségei vannak, hiszen rengeteg kiemelkedő képességű fiatallal büszkélkedhetünk.

Kapcsolódó cikkek

Az M85-ös története

Az M85-ös története

2020. 12. 23. | Munkatársunktól

Több évtizedes álom valósult meg az M85-ös Sopron és Csorna közötti szakaszának elkészültével, mert így már Győrig autóúton utazhatunk, elérve az országos hálózatot. A munkálatok folytatódnak a Sopron-kelet-csomóponttól az országhatárig.