Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A demokrácia diadala
soproni választókerületben Barcza Attila, a Fidesz–KDNP jelöltje fölényes sikert aratott.

Barcza Attila, a Fidesz–KDNP jelöltje sikert aratott

A demokrácia diadala

| Horváth Ferenc | Városi hírek

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Fidesz–KDNP győzelmét hozta az április 8-i országgyűlési képviselő-választás. A nem végleges adatok szerint a kormánypártok ismét kétharmados többséget szereztek. A soproni választókerületben Barcza Attila, a Fidesz–KDNP jelöltje fölényes sikert aratott.

A választáson induló pártok és a képviselőjelöltek nagy jelentőséget tulajdonítottak az idei voksolásnak, igaz, eltérő indoklással.  Míg az ellenzék magabiztos kormányváltást ígért még a választás napján, az urnazárás előtt is arról beszéltek, hogy a magas részvétel nekik kedvez, és véget ér a Fidesz–KDNP kormányzása, addig a kormányerők az ország jövője és az emberek biztonsága miatt tulajdonítottak nagy jelentőséget a voksolásnak.

A végeredmény ismert: a Fidesz–KDNP a rendkívül magas részvételi arány mellett is újra kétharmadot szerzett, legalábbis az előzetes adatok szerint. Megdőlt tehát az az unalomig ismételt tétel, hogy a Fidesznek nincs tartaléka, az ellenzék pedig az összefogásnak és az átszavazásnak köszönhetően győzhet. A tények azt bizonyítják, hogy az emberek megértették a Fidesz–KDNP üzenetét, elismerték az eddigi eredményeket és bíznak a pártszövetségben.
Grafika: Soproni Téma
 A soproni választókerületben Barcza Attila nagyarányú győzelmet aratott. A fiatal képviselő magabiztosan utasította maga mögé vetélytársait. A soproni választókerületi névjegyzékben 72.942-en szerepeltek, az urnákhoz 54.788 polgár járult, az érvényes szavazatok száma 54.390 volt. Barcza Attilára 29.951 voks érkezett (55 százalék). A Jobbik jelöltje, dr. Brenner Koloman 9.829 szavazatot gyűjtött be (18.07 százalék), míg Póczik Roland, az MSZP–Párbeszéd indulója 9.053 (16.64 százalék) szavazatot kapott. A többi jelölt 5 százalék alatt szerepelt, közülük Szakács Gyula (LMP) gyűjtötte a legtöbb, 2.360 szavazatot (4.34 százalék). Sopronból a Fidesz–KDNP listáján ismét a parlament tagja lesz dr. Molnár Ágnes. Dr. Brenner Koloman a Jobbik listájáról jutott a parlamentbe.

Kapcsolódó cikkek