Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Jegyzet

A csokifagyi visszanyal

| Horváth Ferenc | Városi hírek

Egyetértek az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével. Egyetértek, mert abban igaza van (és talán csak ebben és más semmiben), hogy április 3-án két jövő, két Magyarország közül kell választani.

A különbség közöttünk „csupán” annyi, hogy én teljesen más Magyarországot képzelek el, mint ő. És gyorsan hozzáteszem, nem vagyok egyedül, sőt! Hogy pontosan mennyien vagyunk, az majd a választás estéjén, éjszakáján derül ki, de az biztos, hogy nem kevesen.

A híradások szerint a nagy adag küldetéstudattal bíró, magát már-már mindenek felett állónak sejtető jelölt (akit azért időnként a javaslatait elvetve és semmibe véve a földbe döngölnek a társai, ő meg viszonzásul árulókat emleget) szerint a jelenlegi kormánykoalíció egy mindenkit megalázó, a fogyatékosokat lenéző, csak parancsuralmi gondolatokkal rendelkező, az inflációt hatósági árszabályozással megfékezni kívánó országot épít. Ezzel szemben az ellenzék egy felemelkedő ország programját valósítaná meg. Azért ez nem semmi! A csokifagyi visszanyal! Márki-Zay Péter részben olyan vádakkal támadja a kormányt, amilyenektől ő éppen így akar megszabadulni. Egy újabb trükk. Azt hiszi, elfelejtik az emberek, hogy ő sértette meg a fogyatékkal élő társadalmat, azt hiszi, hogy az emberek elfelejtik, mi történt 2010 előtt, és kiesik a fejükből, hogy mi történt az elmúlt 12 évben? Félrevezeti az embereket, amikor az infláció kapcsán csak az árszabályozást említi, annak ellenére, hogy ez csak egy lépés volt az emberek megsegítése érdekében a sok közül. Parancsuralmi rendszer? Ki és mikor kérdezte meg az embereket fontos kérdésekről annyiszor, mint a mostani kormány?

Az emberek nem felejtenek. Azt sem felejtik el, hogy az ellenzék jelöltje milyen mélyen sértegette őket, ostobának, tudatlannak nevezve a választókat. Nem felejtik el, hogy számos kérdésben szembe megy a közakarattal, lenézve az embereket. Utoljára, ha az emlékezetem nem csal, akkor az MDF nevezte hülyének az embereket bukása után. Hiába, nincs új a nap alatt!

Mindezek ellenére, vagy éppen ezért, én úgy gondolom, a jelentőségénél sokkal többet foglalkozunk vele. Nem kellene, már csak azért sem, mert ő valóban csak egy báb, akit „eltaposnak életre hívói”, ha az érdekük azt diktálja. Meg aztán nem miniszterelnököt választunk, hanem képviselőket. A választókerületekben pedig pontosan tudják az emberek, hogy az ellenzék mérhetetlen hatalomvágyában és gyűlöletében mennyi hazugsággal próbálja ellehetetleníteni a kormányt, de azt is, mi minden történt az ő érdekükben. 

Kapcsolódó cikkek