Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
800 milliós pályázat
A cél a vendégek és a vendégéjszakák számának növelése – hangzott el a Sopron–Fertő kiemelt turisztikai térségben működő vendéglátóhelyeknek, éttermeknek és borászatoknak tartott tájékoztatón

Gasztro- és borturizmus: megkérdezik az érdekelteket is

800 milliós pályázat

| Munkatársunktól | Városi hírek

A magyar kormány 800 millió forintos pályázati lehetőséget biztosít a Sopron–Fertő kiemelt turisztikai térségben működő vendéglátóhelyeknek, éttermeknek és borászatoknak. Erről a Hotel Sopronban tartottak tájékoztatót az érintetteknek.

– A Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. mint teljes egészében állami tulajdonban lévő fejlesztő vállalat végzi a térség legjelentősebb turisztikai beruházásainak lebonyolítását, így a Fertő-part komplex fejlesztését is – mondta bevezetőjében Kárpáti Béla vezérigazgató. – Projektindító rendezvényünk célja, hogy a Sopron–Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térségbe tartozó borászatok és vendéglátóhelyek vezetőit tájékoztassuk az előttünk álló közel 800 millió forintos pályázati lehetőségekről, amelyeket Magyarország kormánya biztosít a térség számára annak érdekében, hogy a bor- és gasztronómiai turizmussal foglalkozó vállalkozások tevékenységi köre és turisztikai megtartó ereje bővülni tudjon.

Az eseményen részt vett Barcza Attila országgyűlési képviselő is, aki hangsúlyozta, a térség komplex fejlesztése – a Modern Városok és a kastélyprogram, a kerékpárutak fejlesztése Sopronban és környékén, a helyi attrakciók, valamint a már épülő M85-ös gyorsforgalmi út – még inkább versenyképessé teszi a térséget. Ehhez kapcsolódik a Fertő-part átfogó modernizációja s az a pályázati lehetőség, amely a térség gasztro- és borturizmusát erősítheti.

A Sopron–Fertő kiemelt turisztikai térség jelenlegi helyzetét országos vonatkozásban dr. Gajda Tibor turisztikai szakértő vázolta fel, kiemelve a lehetséges megoldásokat és a tennivalókat. Mint elhangzott, a gasztro- és borturizmus szerves része a turisztikai folyamatoknak, hiszen Sopron és környéke számos látnivalót és érdekességet kínál. A cél a vendégek és a vendégéjszakák számának növelése. A kérdés az, miképp lehet hozzánk csábítani a vendégeket. Ehhez nyújthat segítséget a 800 millió forintos pályázat, amelynek előkészítésébe bevonják mindazokat a vállalkozásokat, amelyek élni szeretnének a lehetőséggel. A tervek szerint a folyamat ősszel zárul, ekkor derül ki, hogy Sopronban és környékén milyen fejlesztések lesznek ezen a területen.

Kapcsolódó cikkek