Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

69. Vasutasnap
Fotó: sopronmedia.hu

69. Vasutasnap

| sopronmedia.hu | Városi hírek

A 69. Vasutasnap alkalmából a GYSEV Zrt. Sopronban is köszöntötte munkatársait.

A kormány célja, hogy a magyar vasút a lehető legnagyobb mértékben járuljon hozzá a hazai ipar teljesítményéhez – mondta el dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a 69. Vasutasnapon, Sopronban. Csütörtökön a dolgozóit ünnepelte a GYSEV Zrt, ugyanis - mint kiemelték - nélkülük nem lenne eredményes a vasúttársaság.

- Különösképpen azokat a kollégákat ünnepeljük, akik nagyon sokat tettek az elmúlt időszakban azért, hogy a vállalatunk sikeres legyen és jobban tudjon működni. Jónéhány kitüntetést átadunk ezen a napon, például állami, miniszteri elismeréseket, de természetesen a vállalat saját díjait is. Megemlékezünk a szakmánkról, kicsit megállunk és visszatekintünk, hogy jól csináltuk-e a dolgainkat, és megfogalmazzuk azt is, hogy mit szeretnénk elérni a jövőben - emelte ki Kövesdi Szilárd a GYSEV Zrt. vezérigazgatója, majd hozzátette: a GYSEV több, mint 2000 embernek ad munkát és megélhetést. 

- Sopron büszke arra, hogy a GYSEV Zrt.-nek itt van a magyarországi székhelye emelte ki a sopronmédia kérdésére dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok. - Jelentős iparűzési adó befizető is a társaság, és így jelentősen hozzájárul a város közszolgáltatásainak finanszírozásához - tette hozzá a tanácsnok. Az ünnepségen részt vett dr. Pafféri Zoltán, a miniszterelnöki kormányiroda társasági portfólióért felelős helyettes államtitkára, valamint Dávid Ilona, a GYSEV Zrt. elnöke, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója, Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője is. 


Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 
A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.