Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

68. Vasutasnap

68. Vasutasnap

| Munkatársunktól | Városi hírek

Ünnepelt a vasutas társadalom.

A 68. Vasutasnap alkalmából a GYSEV Zrt. területi ünnepségeken köszöntötte munkatársait szerdán Sopronban és Szombathelyen. A Hotel Sopronban rendezték meg a Központi vasutasnapi Ünnepséget, melyen részt vett dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Dr. Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda vagyonpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, dr Simon István, Sopron alpolgármestere, Dávid Ilona, a GYSEV Zrt. elnöke, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, valamint Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

Az ünnepségen elhangzott: a GYSEV Zrt. rendkívül komoly vasúti fejlesztéseket hajtott végre az elmúlt időszakban: jelentősen javult a térségben a vasúti közlekedés infrastruktúrája, és új villamos motorvonatokkal, valamint mozdonyokkal bővítette járműparkját a vasúttársaság. A GYSEV idén elfogadott, új stratégiája szerint továbbra is meghatározó szereplő kíván lenni a cég a közösségi közlekedésben és az árufuvarozásban egyaránt. 

A vasutasnapi ünnepségeken kitüntetéseket és elismeréseket adtak át a vasúttársaság dolgozóinak. A GYSEV pénteken köszönti a nyugdíjba vonuló munkatársait, szombaton pedig nagyszabású Családi Nap zárja a Vasutas hét programjait. 

 

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.