Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

60 milliárdból gazdálkodhatunk

| Munkatársunktól | Városi hírek

59,5 milliárd forinttal gazdálkodik idén a soproni önkormányzat, miután a csütörtök délután tartott közgyűlésen elfogadták a költségvetést.

 A büdzsé 26,5 milliárd forinttal magasabb, mint az előző évben. Dr. Fodor Tamás polgármester felszólalásában elmondta, a költségvetés stabil gazdálkodást biztosít a városnak, így hitelfelvételt nem terveznek.


A Modern Városok Program keretében még az idén 29,4 milliárd forint értékben történnek beruházások, valósulnak meg fejlesztések. Egyebek mellett új burkolatot kapnak a történelmi belváros utcái, terei. Megújul több műemlék épület homlokzata, továbbá parkolóház létesül, a Széchenyi teret a Várkerülethez integrálják, az új fedett uszoda kivitelezése pedig már el is kezdődött. A közgyűlésen döntöttek a választások során közreműködő szavazatszámláló bizottságok tagjairól, illetve a póttagjairól. Eldőlt az is, hogy pályázatot írnak ki a Soproni Szociális Intézmény igazgatói posztjára.

A képviselők egyebek mellett arról is határoztak, hogy a Központi Bányászati Múzeum alapítványi fenntartásból a soproni önkormányzat fenntartásába kerüljön, így része lesz majd a belvárosi múzeumi negyed kialakításának és fejlesztésének.

Kapcsolódó cikkek