Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

57-en kaptak szakképesítést

| Cziráki Viktória | Városi hírek

A napokban kerülnek ki a végzősök a Soproni Gyógyközpont és a Soproni Szakképzési Centrum közös képzéséről. 57-en tettek sikeres vizsgát és jutottak egészségügyi szakképesítéshez.

Az egészségügy egyik legnagyobb problémáját a jól képzett ápolók számának csökkenése, a nyugdíjba vonulók pótlása jelenti. Így van ez a Soproni Gyógyközpontban is, ahol megoldást kerestek a gondokra. A Soproni Szakképzési Centrummal együttműködve 2016-ban két szakon indítottak felnőtteknek ingyenes egészségügyi képzéseket úgy, hogy a szakmai hátteret a kórház, a pedagógiai és iskolai hátteret pedig a szakképzési centrum nyújtotta.

– 2016 szeptemberében kötött együttműködési megállapodást a Soproni Szakképzési Centrum a Soproni Gyógyközponttal felnőttoktatás keretében gyakorló ápoló és egészségügyi asszisztens esti munkarend szerinti egészségügyi szakképzések folytatásáról. A héten fejeződtek be a szakmai vizsgák, 21-en egészségügyi asszisztens, 36-an pedig gyakorló ápoló szakon teljesítették sikeresen a szakmai követelményeket és kaptak bizonyítványt – tudtuk meg Rádonyi Zsanettől, a Soproni Gyógyközpont titkárságvezetőjétől.


A végzettek közül többen már eleve az ápolási szakmában dolgoztak, Varga Csilla például emellett szülésznői és műtősnői képesítéssel is rendelkezik. – 25 éve dolgozom az egészségügyben, a sebészeti szakrendelő vezető asszisztenseként és mellékállásban háziorvosi asszisztensként is dolgozom, ezért döntöttem úgy, hogy elvégzem az ápolói képzést – mondta el Varga Csilla. – A terveim szerint a gyakorló ápoló képzés két évére ráépülő harmadik évet is elvégzem, így megszerzem a legmagasabb OKJ-s képesítést.


Stremler János, aki szintén a gyakorló ápoló szakon végzett, családi indíttatásból döntött a beiratkozás mellett. – Édesanyámmal 12 éven keresztül ápoltuk nagymamámat, azok alatt az évek alatt jöttem rá, milyen szép és nemes szakma az ápolás – mondta el Stremler János. – A jelentkezés után el is helyezkedtem a gyógyközpont gasztroenterológiai osztályán, hogy gyakorlatban is beleláthassak a szakmába. Köszönjük a kórház munkatársainak a képzés során nyújtott támogatást és azt, hogy mindenben segítettek bennünket az ismeretek megszerzésében.

Kapcsolódó cikkek