40 éves a Lackner-iskola

| Cziráki Viktória

Különleges tanévnyitót tartottak a Lackner Kristóf Általános Iskolában: 40 éves fennállását ünnepli az intézmény. A tanévnyitón dr. Fodor Tamás polgármester bejelentette: energetikai felújítás kezdődik az iskolában.

1977. szeptember elsején nyitotta meg kapuit a Jereván-lakótelepi Lackner Kristóf Általános Iskola. Az idei tanévnyitón így nemcsak az elsősöket köszöntötte, de a 40 éves múltat is felidézte Forrás Béla igazgató. Beszédében kiemelte, a Lackner-iskolát hűen mutatja be a pályázataikban is rendszeresen visszaköszönő tételmondat: „Egy lakótelepi iskola az európai tudásért”. – Célunk emberközeli környezetet teremteni a tanulóink és dolgozóink számára, valamint aktívan részt venni a városi sportéletben. Sok kosárlabdázót, labdarúgót „adunk” a városnak, 11 országos bajnoki cím köthető intézményünkhöz. Fontos feladatunk az évközben érkező diákok befogadása is. Az angol tagozat és a kiemelt számítástechnikai oktatás szintén erőssége az iskolának – tette hozzá az igazgató.

A tanévnyitón beszédet mondott dr. Fodor Tamás polgármester is, aki bejelentette, rövidesen mintegy 320 millió forint értékű energetikai felújításba kezdenek az intézményben. – A város fontosnak tartja az iskoláit, gondoskodik a fejlesztésükről. A homlokzat, a tetőszerkezet és a nyílászárók cseréje valósulhat meg ebből az összegből, a cél, hogy minél korszerűbb körülmények között folyhasson az oktatás.

A polgármester beszélt arról is, hogy a családok számára ingyenes füzetcsomaggal csökkentik az iskolakezdés anyagi megterhelését, majd ünnepélyesen át is adta az első csomagokat a kiselsősöknek. A polgármester a pedagógusoknak sok tehetséges tanulót kívánt, a tanévkezdő diákoknak pedig azt, hogy az intézmény falai között legyen lehetőségük megszeretni a tanulást.

A köszöntők után zenés családi ünnepség vette kezdetét a 40 éves Lack­­ner-­­is­­ko­­lában.

Teljes verzió