Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
30-as táblánál  is száguldoznak
A Mikoviny utcában 30-as sebességkorlátozás van érvényben, de sok autós ezt nem tartja be. Fotó: németh péter

30-as táblánál is száguldoznak

| Cziráki Viktória | Városi hírek

Gyakori a gyorshajtás a Mi­­ko­­viny utcában, legutóbb két bicikliző kisfiú szenvedett balesetet emiatt. Pedig itt 30-as sebességkorlátozás van érvényben.

A napokban két bicikliző fiút sodort el egy autós a soproni Mi­­koviny utcában. Annak ellenére, hogy a csendes lövéreki ut­­cában 30-as sebességkorlátozó tábla figyelmeztet, sok autós lendületből közelíti meg a nehezen belátható kanyart. 

– Hatalmas fékcsikorgást hallottunk, közvetlenül azután, hogy fiunk a barátjával el­­indult otthonról biciklivel – mondta el a Soproni Témának Steiger Ildikó, az egyik kisfiú édesanyja. – Nagyon megijedtünk. Mire kirohantunk, addigra az autós már elment, a fiúk mesélték el, hogy a sofőr kiszállt ugyan a jár­­műből, felsegítette a srácokat és megkérdezte, hogy nem esett-e bajuk. Szerencsére ők csak kicsit ütötték meg magukat, és egyikük biciklije sérült meg, de sok itt a gyerek, legközelebb komoly baj is lehet abból, ha ötvennel „száguldoznak” az utcában. Korábban a buszmegállónál volt egy gyalogátkelő, ahol a Lö­­vérek felől át lehetett kel­­ni a város irányába. Mostanra a ré­­gi zebra lekopott, emiatt nem lehet biztonságosan közlekedni. Örülnénk, ha az autósok betartanák a sebességkorlátozást, és egy kijelölt gyalogátkelő is segítené a biztonságos közlekedést.

A balesetet okozó autós ugyan megállt segíteni, de adatait nem adta meg a fiúknak. A Soproni Rendőrkapitányságon megtud­­tuk, gázolásoknál gyakori, hogy a hir­­telen sokk alatt fel sem tű­­­­­­nik az áldozatnak, hogy na­­gyobb baja esett. Egy belső sé­­rülés okozta panasz jelentkezhet akár órákkal a baleset után is. Emiatt – ha úgy is érezzük, hogy nem esett nagyobb bajunk – minden esetben írjuk fel a rend­­számot, az autós adatait és a telefonszámát.

Kapcsolódó cikkek