Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

101. születésnap
Fotó: Griechisch Tamás

101. születésnap

| Munkatársunktól | Városi hírek

101. születésnapját ünnepelte Szijjártó Jánosné Sopronban, az evangélikus szeretetotthonban.

A lassan 30 éve nyugdíjas Klári néni igyekszik fitten tartani magát, ezért rendszeresen sétál, kártyázik, és a fiataloknak is szívesen ad jó tanácsokat. 

A város legidősebb lakóját az elmúlt héten dr. Farkas Ciprián polgármester a szeretetotthonban kereste fel, és köszöntötte a születésnapja alkalmából.

A korábban tanárként és térképszerkesztőként is dolgozó asszony Kassa, Budapest és Bécs után öt éve költözött Sopronba, hogy nyugdíjas éveit élvezze, és közel legyen Ausztriában élő családjához, lányához, unokáihoz. Mentalitásával pedig igyekszik példát mutatni mindenkinek.


Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 
A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.