Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Rendezzük sorainkat!

| Tallózó

Az elmúlt hónapok vírus okozta veszélyhelyzete szinte mindannyiunknak (én nem is ismerek olyan embert, akinek nem) felforgatta a mindennapjait.

 Most lassan itt az ideje, hogy rendezzük a szokatlan helyzet által szétzilált sorainkat. Vegyük sorra, mi maradt el, mit kell pótolnunk esetleges tartós egészségügyi bajaink tekintetében! Lássuk be, hogy nem csak a most kiemelt figyelmet kapó új vírus veszélyeztet(het) bennünket! Persze – még – nem a szűrések újraindulása az aktuális feladat, de… a gondozási folyamatok megzökkent, esetlegesen sínről lecsúszott kocsiját biztosan vissza kell igazgatnunk. Nem lesz ez egyszerű, de… szépen, szisztematikusan kezdjünk csak hozzá!

Először állítsunk össze egy listát! Mi maradt el? Mi az, ami már aktualitását vesztette? Mi a legsürgetőbb pótolnivalónk? Mi az, ami (ehhez képest) ráér, és… meddig ér rá?

Aztán… kezdjünk egyeztetni! Mi, mikor, hol és hogyan lesz elvégezhető?

Dr. Tschürtz Nándor

Kapcsolódó cikkek

Fekete himlő

2021. 01. 20.

Érdekes, hogy most egy olyan betegségről írok, ami Önt (vagy engem) sem veszélyeztet.

Főzött a japán császárnak

Főzött a japán császárnak

2021. 01. 20. | Pluzsik Tamás

„­Sopron, te ­lelkünk éltető láng! Hű őr az ősi végeken” – hangzanak Sarkady Sándor sorai a város himnuszában. Vallják ezt azok, akik már nemzedékek óta itt élnek, és azok is, akik elszakadtak ­Soprontól.