Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Napi 288 cukorpont

| Munkatársunktól | Tallózó

Aki abszolút inzulinhiányos cukorbetegséggel él (1-es típusú cukorbetegség), az az inzulinnak köszönheti életét.

 Ahhoz, hogy a lehető legkevesebb cukorbetegség okozta, elsősorban ér- és idegrendszeri szövődménye legyen, a lehető legjobb cukorhelyzetet kell nap mint nap létrehoznia. Ez egyébként MINDEN CUKORBETEGSÉGBEN igaz! A jó cukor a jó alap!

Abszolút inzulinhiányban na­­pi többszöri (4–5–6) inzulinadás vagy folyamatos inzulinadagoló pumpa használata, és ehhez sok (4–5–6, de akár 10–12) vércukormérés a kulcs.

Egészen más szemlélet és lehetőség alakul ki (és nem csak egy ilyen bonyolult inzulinalkalmazási rendszernél) egy cukorbetegben, ha folyamatosan látja a vércukra alakulását.

Ez már nem álom. A szöveti cukorméréssel napi 288 adat szabályos cukorgörbét rajzol akár a... telefonunkba 6 napon át, egyetlen szúrásból.

Dr. Tschürtz Nándor

Kapcsolódó cikkek

Elhízás centikben mérve

2019. 12. 04.

Persze az elhízás, illetve annak mértéke sok módon meghatározható, de talán az egészségügyi hatása, következményei leginkább haskörfogatunk növekedésével jellemezhetők.

Életre szóló élmények

Életre szóló élmények

2019. 12. 04. | Huszár Judit

Bemutatták a soproni tiszti leánynevelőről szóló könyvet Sopronban. Dr. Németh Ildikó és dr. Závodi Szilvia kötete a II. Rákóczi Ferenc utcában működő iskola történetét mutatja be, számtalan izgalmas, korabeli fotóval illusztrálva.