Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Baj a cukorbajjal

| Tallózó

Persze minden betegség baj.

Mindenkinek az a legnagyobb problémája, amit éppen hordoz, amit meg kell oldania, amivel neki személy szerint van teendője. Nos, ez az első és talán a legnagyobb baj a cukorbajjal. Sokan – szinte minden második cukorbeteg – nem is tudja, hogy beteg, hiszen... a cukorbetegség legtöbbször akár egy évtizedig (!) sem okoz panaszt. Aztán egyszer csak, ha évekig megzabolázatlanul, rendezetlenül, kezeletlenül (vagy rosszul kezelve!) maradt, akkor hullani kezd fejünkre a betegség okozta szövődmények sora. Rámehet a szemünk, agyunk, lábunk, vesénk... Aligha lehet (ha lehetne) köztük jószívvel választani, főleg, ha esetleg közben egy infarktus miatt már nincs is olyan jó szívünk, mint hajdanán.

Szóval, szerintem... tisztázza mihamarább, van-e „véletlenül”, példának okért a cukrával teendője! A legjobb persze, ha egészében térképezi fel egészségügyi helyzetét!

Dr. Tschürtz Nándor

Kapcsolódó cikkek

EKG finomságok

2019. 04. 17.

Az EKG (elektrokardiogram) a szívműködés amolyan elektromos térképe, melyet négy végtagunkra és a mellkasunk pontosan meghatározott pontjaira felhelyezett elvezetésekről készítünk egy készülékkel néhány perc alatt és teljesen fájdalmatlanul.

Kacskaringós úton Sopronba

Kacskaringós úton Sopronba

2019. 04. 17. | Pluzsik Tamás

„Sopron, te lelkünk éltető láng! Hű őr az ősi végeken” – hangzanak Sarkady Sándor sorai a város himnuszában. Vallják ezt azok, akik már nemzedékek óta itt élnek, és azok is, akik elszakadtak Soprontól.