Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Zenei stílusok ötvözete
2023 nyarától koncertezik közösen az Egedy Piroska & Mentes Norbert akusztik.

Egyedi utazásra hív Egedy Piroska és Mentes Norbert duója

Zenei stílusok ötvözete

| Kóczán Bálint | Sztárok

A Soproni Borünnep egyik különleges zenei színfoltját jelenti az Egedy Piroska & Mentes Norbert akusztik koncert. Egy ritka hangszeres felállásról van szó, amely ötvözi a világszerte ismert latin és magyar slágereket.

közösen az Egedy Piroska & Mentes Norbert akusztik, és azóta folyamatosan érkeznek a felkérések. Piroska korábban Norbert Renato Pavesivel közös gitárduójának vendégeként lépett fel a Liszt-központban. A nagysikerű koncertből kép- és hangfelvétel is készült Egy őszi est Sopronban címmel. Főleg klasszikus darabokat adtak elő, amelyek csellóra épültek, innen jött a saját duó ötlete.

A budapesti születésű Egedy Piroska Berlinben – ahol gyerekkora óta élt szüleivel – végezte el a zeneművészeti egyetemet csellóművészként. Játszott a brandenburgi szimfonikus zenekarral, a Niederbayrische Philharmonie-val, valamint a Babelsbergi Filmzenekarral. Itt ismerte meg a rockzenét egy cross-over projektnél (Jon Lord in Classic), és azóta a „könnyűzenei” stílus szerelmesévé vált. Ő kísérte később Jon Lordot (Deep Purple) németországi turnéján, de játszott már számos világsztárral, mint például David Garrett, Shakira, Jennifer Lopez, Pavarotti, vagy épp Andrea Bocelli, a Kárpátia csellistája volt 2015 és 2023 között.

Piroska jelenleg saját lemezt ír, egyfajta lírai rockzene, rengeteg csellószólammal, kísérőként Norbert játszik gitáron.

Mentes Norbertet talán nem sok soproninak kell bemutatni, hiszen a Hungaricában és a Moby Dickben országos népszerűségre tett szert.

– Számomra ez egy újabb zenei utazás a keményebb zenéből most a kamara irányába. A klasszikus zenét gitárral ötvözve egy nagyon különleges hangzást eredményez. Nagy öröm és egyben komoly kihívás is számomra egy csodálatos szépségű, virtuóz csellóművésszel nemcsak a magánéletben, hanem a színpadon is helytállni – nevetett a soproni zenész.

A formáció különlegessége a ritka hangszeres felállás, valamint a latin és a magyar slágerek ötvözése. A saját szerzemények közt felcsendülnek olyan örökzöldek feldolgozásai, mint például Astor Piazolla Libertangója, Brahms 5. magyar tánca, a híres Monti csárdás és sok más fülbemászó darab. A cselló szívhez szóló, melankolikus hangzásvilága a gitár ritmikus és könnyed stíluselemeivel felejthetetlen hangzásvilágot kölcsönöznek.

Piroska saját projektje, az Egedy produkció már egyre közelebb, amelynek első klipje meg is jelent Magányosan címmel. 


Egedy Piroska & Mentes Norbert akusztik: Május 31., péntek 20.20, Fő tér

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Lábápolás házilag

Lábápolás házilag

2024. 05. 29. | Madarász Réka

Azt mondják, ha valaki egyszer elkezd pedikűröshöz járni, akkor már mindig kell. Azért is fontos a lábunk rendszeres otthoni ápolása, hogy ne adódjana...