Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Zaporozsec: új lemez

| Munkatársunktól | Sztárok

Új nagylemezt adott ki a Zaporozsec, amely a Pixelek címet kapta.

 Míg Mr. Gorsky-val leginkább az űrben, a sci-fik világában kalandozhattak a rajongók, most szakítva a csillagokkal, sokkal inkább ösztönös, két lábbal a földön járó témákra számíthatnak. Az album dalai színes képkockák, amiket külön-külön is lehet élvezni, de a zenekar elképzelése szerint a korongot hallgatva megismerhetik egy tizenéves srác életét az első szerelmi csalódástól az útkereső kalandokon át a szakítások és az újrakezdések örök körforgásáig.


Az előző lemezen már megszokott műfaji sokszínűség megmarad, de egy lendületesebb, rockosabb, táncolósabb hangulatot hoz a Zaporozsec a rock, a funky vagy épp a diszkó stílusában.


Az egyik új pixel, a Movie Star épp egy olyan diszkóköntösbe bújtatott oldalát mutatja be a formációnak, amit még sosem láthatott a közönség. Ismerkedős, bárpultnál iszogatós, egyéjszakás kaland. Megidézi egy pillanatra a Kispál és a Borz Etetés című dalát azoknak a „nagyvadaknak” a bőrébe bújva, akik az éjszakában keresik áldozatukat.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...