Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Visszatért a Masina
Hanák Viktor lányával, Vikivel összehozott egy közös projektet, ez a „V & V”

Hanák Viktor: Nem szakadtam el a focitól és a zenétől sem

Visszatért a Masina

| Kóczán Bálint | Sztárok

Új nagylemezt készített a Masinával Hanák Viktor. Az egykori első osztályú labdarúgó, aki a Sopron színeiben is játszott, hosszabb szünet után porolta le dalszövegeit és zenei ötleteit.

– Hogyan lesz egy futballistából zenész?

– Már egészen fiatalon a zenehallgatás és a foci volt a kedvenc szabadidős tevékenységem. Aztán a labdarúgás a hivatásommá vált, de közben hangszeren is elkezdtem játszani. Tizenkét éven át voltam NB I-es labdarúgó. Amikor Sopronba szerződtem, a csapat ügyvezető igazgatója Gőbl Gábor (Moby Dick) volt, aki tudván, hogy nagy rock/ metal rajongó vagyok, bemutatott a zenekar többi tagjának, akikkel azóta is jó kapcsolatot ápolok.

– Soproni éveid alatt alakult a Masina…

– Így igaz: megtetszett a Smici által működtetett MD Stúdió, és mivel bőven születtek akkoriban is saját szerzemények, és sikerült zenésztársakat is találnom, megalkottam a Masinát. Még 2006-ban felvettünk egy négy dalt tartalmazó EP-t, amely nem került kereskedelmi forgalomba. Ezen Kiss Noró énekelt és Nyerges Tibor dobolt. Ugyanez a felállás készítette a Paksi FC labdarúgócsapatának indulóját, amelyet a mai napig használnak is.

– Tíz év szünet következett. Mi motivált az újrakezdésben?

– Tavaly novemberben éreztem úgy, hogy ismét van kedv és energia a folytatáshoz. Ennek eredménye az Elindul… című bemutatkozó album, amely nyolc dalt tartalmaz. Sikerült ismert énekeseket is csatasorba állítani. Szerepel rajta maga a hangmérnök Schmiedl ­„Smici” Tamás (Moby Dick, Bloody Roots), valamint Ficzek András (Dalriada), Szokodi Zoltán (Brazzil, Blokád), ifj. Szokodi Zoltán (Pair o´ Dice), Wilhelm Tibor (Sub-Zero), Tamás Nándor (Wyrfarkas, Bear­food) és végül, de nem utolsósorban az „eredeti” énekes, Kiss Noró.

– Úgy tudom, hogy a karantént is igyekeztél kihasználni…

– Igen, elég sokat voltam otthon, a megnövekedett szabadidőmet pedig hasznosan eltöltve, a nagyobbik lányommal, Vikivel összehoztunk egy közös projektet a „V & V”-t, amelynek dalait a YouTube-on 

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...